Det er mange klassikere fra det engelske køkken som er godt.  Vi har tidligere lavet en Lancashire Hotpot og det er godt!  Vi har også tidligere lavet en vegetar Shepherds pie,  Det findes mange versioner af denne pie – denne er en nem, hurtig og velsmagende af slagsen.

Jeg laver en fond – med en sponseret Moonshine  fra Midtfyns Bryghus. Det er det som giver den gode smag.  Det ville være bedst at lave fra bunden – men erstat 50% af vandet med øl når du bruger terning så får du en god fond.

Lav kartoffelmosen så den er blød og kan nemt smøres ud over kødet.

Bon appetit!

Til retten drak jeg en ale.  Se hvordan mad og øl passer sammen her.

Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus

Nem Shepherds Pie

Utrolig nem og velsmagende Shepherds Pie
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 spsk olie
  • 1 stk stor løg hakket
  • 2-3 stk gulerødder mellemstore - hakket
  • 2 stilke timian bladene
  • 500 g hakket lammekød oksekød kan også bruges
  • 2 spsk tomatpure
  • 200 g ærter frosne eller friske
  • worcestershire sauce en stor "splash"
  • 500 ml ølfond af okse
  • 900 g kartofler skåret i store tern
  • 85 g smør
  • 3 spsk mælk

Sådan gør du
 

  • Varm olien i en gryde på medium varme og steg de hakkede løg og gulerødder nogle minutter til de begynder at mørne
  • Når de har blevet møre - skru op for varmen. Hæld i kødet og brun det
  • Tilsæt tomatpure og Worcestershire sauce og lad det stege nogle minutter.
  • Hæld over ølfonden og kog op. Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 20 minutter. Tag af låget og lad det simre i 20 minutter til. Tilsæt ærter når der er et par minutter tilbage. Laver du ikke fond fra bunden - kan du bruge knorr eller andre og erstat 50% af vandet med en god ale.
  • Sæt ovnen til 180 grader - eller 160 grader varmluft.
    Derefter laver du kartoffelmos. Kog de skrællede kartofler, som er skåret i store tern i usaltet vand i 10-15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og mos de med 85 g smør og mælk,
  • Hæld indholdet i gryden i et ildfast fad. Ovenpå smører du kartoffelmosen ud. Lav gerne et et mønster.
  • Bag den i ovnen i 20-25 minutter til toppen starter at få farve og blandingen bobler gennem ude i kanten.
  • Lad den hvile i 5 minutter før du serverer.
Keyword Lam, Madretter med øl, Svin
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var