Lancashire Hotpot med Brown Ale

Engelsk hotpot er altid godt.  Om du bruger Lam kan det ikke gå galt.  Jeg har blevet inspireret af flere opskrifter og brugte Brown Ale som passer godt med lam.  La den simre og den smager udsøgt!

Vi lavet den som søndagsmiddag og den blev fuldstendig tømt.

Lancashire Hotpot med Brown Ale

Fantastisk Hotpot med mørt kød
No ratings yet
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 31 min
Ret Hovedret
Køkken Engelsk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1,2 kg Lammekød
  • 0,5 l Brown Ale
  • 0,5 l Lammefond
  • 2 stk Løg
  • 2 stk Gulerødder
  • 1 stang Bladselleri
  • 2 spsk Hvedemel
  • 2 spsk Worcestershiresauce
  • 6 stk Kartofler mellemstore
  • 2 stk Laurbærblade
  • 6 kviste Timian
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Skær lam i terninger
  • Skær grønsager i terninger
  • Varm olivenolie i en gryde og brun lammet
  • Læg lammet til side, og steg grønsagerne i samme gryde til de er myke
  • Tilsæt hvedemel i grønsagerne og fortsæt med at stege til melet har en farve af karamel.
  • Hæld i lammefonden og øllet. Lad det koge ind sammen med timiankviste og laurbærblad, så det bliver tykkere og melet er jevnet ud
  • Læg et et lag med kartofler i bunden af en ildfast form. Hæld så halvparten af lammegyden over. Læg et ny lag med kartofler, så resten af lammegryden, og slut med de sidste kartofler-
  • Lad det stege i ovnen 1-1 1/2 time ved 170 grader til kartoflerne er sprøde
  • Server!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var