Betalt samarbejde med Backkyard Living og Midtfyns Bryhus

Mit hjemland Norge er et land med utallige skatte, og mens fjordene og det nordlige lys ofte stjæler opmærksomheden, er det norske køkken en skjult perle, der fortjener sin egen hyldest. I dag vil vi fokusere på en opskrift, der blander det bedste af det norske køkken: Norske kyllingevinger, krydret med en autentisk norsk krydderblanding  og glaseret med en udsøgt norsk BBQ sauce lavet med myseost, blåbær og tyttebær.

Disse kyllingevinger er en kanderledes oplevelse. Rubben har mange smage, der er dybe og rige med enebær og kardemomme, som giver en autentisk norsk præg. På den anden side er BBQ-saucen en nyskabelse; myseosten tilføjer en dejlig sødme og cremethed, mens blåbær og tyttebær bringer en frugtagtig skarphed, der skærer gennem rigdommen. Totalt set bliver kyllingevingerne ret søde i smagen fra myseosten.

Anvendelse:

  1. Hovedret: Server disse kyllingevinger som hovedret ved en sammenkomst eller familie middag. 

  2. Forret: Disse vinger kan også fungere som en spændende forret. Server dem med en side af frisk lavet brød og en let salat for at komplimentere de rige smage.

  3. Festlig Anledning: Overvej at lave disse kyllingevinger til specielle begivenheder som nationaldag, jul eller påske for at tilføje en norsk touch til festlighederne.

Mulige Tilbehør:

  • Potetsalat: En let potetsalat med dild og creme fraiche kan være en fremragende ledsager til de rige smage af kyllingevingerne.

  • Rødkålssalat: En frisk rødkålssalat med en smule citron og honning vil tilføje et pift af friskhed til måltidet.

  • Flatbrød: Traditionelt norsk flatbrød er også et fantastisk valg for at tilføje et rustikt element til retten.

Ved at kombinere traditionelle ingredienser som myseost og bær med den velkendte komfort fra kyllingevinger, opnår man et måltid, der ikke kun smager fantastisk, men også fortæller en historie om Norges kulinariske arv.

Velbekomme!

Til retten drikker jeg en god Wit. En Witbier har ofte noter af citrus og krydderi, som kan komplementere de frugtagtige og krydrede noter i retten. Dens lette krop og sprødhed vil også tilføje en forfriskende kontrast til de rige smage af kyllingevingerne. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Nogle hvedeøl du kan prøve.
WIT fra Midtfyns Bryghus
God Sam Wit Tighed fra Small Batch Bornholm
Tia Loco fra Beer Here

Du finder opskriften til den Norske Krydderiblanding/rub her.

Du finder opsskriften til Den Norske BeerBBQ Sauce her

Norske Kyllingevinger

Dejlige, lidt søde kyllingevinger i Norsk BBQ Sauce
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
2 timer
Ret Forret, Hovedret
Køkken Grill, Norsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kyllingevinger ca 25 stk
  • Norsk spicerub se link over
  • Norsk BBQ Sauce se link over

Sådan gør du
 

  • Lav din spicerub om du ikke allerede har den - se link over
  • Brug generøse mængder af din rub på dine kyllingevinger så de er godt dækket, og lad de trække i rubben i 2 timer eller over natten
  • Tænd din grill til 200 grader ved indirekte varme. Eller hvis du har som mig en bagbrænder på din grill, brug denne og læg dine vinger i en rotisserikurv og la de grilles på denne måde. Lad de grille 30-40, indtil de er sprøde og gennemstegte
  • Mens kyllingevingerne grilles, kan du lave den norske BBQ-sauce - om du ikke allerede har den - se link over
  • Når kyllingevingerne er færdiggrillede, skal du tage dem ud af grillen og placere dem i en stor skål. Hæld den norske BBQ-sauce over kyllingevingerne og rør rundt, så de er godt dækket af saucen.
  • Server kyllingevingerne med ekstra BBQ-sauce , og nyd dem som en forret, snack eller hovedret sammen meden frisk salat og kartofler eller ris.

Noter

Opskrift 343
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var