På Norges nationaldag spiser vi pølser og is. Mankan faktisk spise så meget man kan. Så derfor lavede jeg begge dele denne 17. maj. Pølsene var øl brats og isen var Limfjorsporter Chokolade Chips Iskrem. Så det blev en god 17. maj for undertegnede.
Pølsene bliver først kogt i øl med krydderier og løg. Så griller man de efterfølgende. Det bliver fantastisk.
Prøv det, du vil nyde det!
Velbekomme!
Til retten drikker jeg en pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle pilsnere du kan prøve.
Høker Bajer fra Hancock
Grønjægers Pilsner fra Bryghuset Møn
Økologisk Pilsner fra Herslev Bryghus
Ølbrats - Beer brats
Ingredienser
- 1 l Ale Jeg brugte Moonshine fra Midtfyns Bryghus
- 1 stk løg skåret i tynde skive
- 10 stk bratwurst evt Frankfurter.
- 2 tsk chiliflager
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Jeg skærer først nogle små snit i pølsene, så de optager mere smag.
- Kombiner øl- og løgskiver i en stor gryde; bring i kog. Tilsæt bratwurst, peberflager, hvidløgspulver, salt og peber. Reducer varmen til medium og kog i 10 til 12 minutter.
- Forvarm i mellemtiden din grill til medium-høj varme.
- Fjern bratwurst fra gryden. Reducer varmen til lav og lad løg simre indtil de skal bruges.
- Grill din bratwurst grillen. vend lså du får grillmerker på begge sider.Grill i 5-10 minutter til det er en kernetemperatur på 70 grader (bruk et instant read termometer)
- Server bratwurst med løg. Velbekomme