Jeg har tidligere lagt op en opskrift på okse spareribs, såkaldte short ribs. Hvad med at lave en som er lidt sticky – altså karamelliseret? Sådan tænkt – sådant gjort!
Her laver vi en BBQ sauce af safterne, som vi så hælder over kødet. Saucen er fantastisk og kødet bliver velsmagende. I saucen brugte jeg velsmagende sponseret porter x fra Midtfyns Bryghus. Du kan bruge de fleste porter og stouts til formålet.
Se på benmarven som bare flommer ud af benene. Det er super godt
DAgen efter laver vi så en sandwich af resterne
Jeg drak en pale ale til ribsene. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Sticky BBQ Beef short ribs
Ingredienser
Tværreb
- 1 stykke Oksetværreb 4 ribben ca 2 kg
- Salt og peber til krydring
- Olivenolie
Sauce
- 180 ml tomatketchup
- 150 ml Stout
- 4 spsk Worcestershiresauce
- 1 tsk engelsk sennep en toppet tsk
- 4 tsk malteddike
- 4 tsk gylden sirup
Sådan gør du
- Varm grillen eller ovnen til 110ºC/
- Læg ribbenene i en ildfast eller form eller bradepande, helst et som ribbenene såvidt passer i. Krydre de med salt og peber - hæld lidt olie over og gnid det ind i hele overfladen. Dæk godt med et dobbelt lag af aluminiumsfolie og lad det så stege i 7-8 timer, eller når det er mørt.
- Fjern ribbenene fra ovnen og læg på en rist. Fjern så fedtet fra formen, det kan med fordel spares og bruges senere. Hæld resten af juicen fra stegningen i en lille pande. Giv det et lille opkog i ca 2 minutter, og hæld i resten af ingredienserne til den dejlige sovs. Giv det et opkog, skru ned for varmen og lad den simre i 10 minutter. Den skal da ha tyknet, så den dækker bagsiden af en ske.
- Hæld og pensle mesteparten af saucen på ribbenene så de er dækket over det hele. Sæt så de tilbage i ovenen i 20-40 minutter så det er sticky og karamelliserede. Brush most of the sauce onto the ribs so they’re nicely coated all over, then return the ribs to the oven for 20 to 40 minutes, or until sticky and caramelised to your liking.
- Server med en coleslaw, fritter eller andet tilbehør du kan lide.
Seneste kommentarer