Spare ribs er godt og altid en hit på grillen. Det er vanlig at få de fra svin, men efter at kommet over flere opskrifter med okse ribs, så tænkte jeg hvorfor ikke?

Jeg ringet til slagteren og han havde selvfølgelig tværreb på lager. Da jeg kom for at hente de, troede jeg næsten jeg havde fået fejl – det virket som de kom fra dinosaurer. De var virkelig store med masse kød på! Yummi

Jeg prøvede at lave de på et par forskellige måder. Dette var den første. Jeg brugte ale (Sponseret Moonshine fra Midtfyns Bryghus) men du kan bruge andre golden/brown ales) til marinaden.

Når du serverer kødet får du en god reaktion fra dine gæster, da et ben er mere en nok. Server de med en coleslaw og andet tilbehør du bruger til Ribs.

Jeg tog en god brown ale til kødet. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

BBQ Beef Short beef

Kæmperibs
No ratings yet
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 6 min
Samlet tid 26 min
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Short ribs

  • 1 stykke Oksetværreb 4 ribben - ca 2 kilo
  • 5 spsk gul amerikansk sennep
  • 4 spsk røget paprika
  • 1 spsk Chilipulver gerne mildt pulver
  • 1/2 spsk havsalt
  • 1/4 spsk sort peber
  • olie

Marinade

  • 4 spsk mørk muscovadosukker
  • 2,5 spsk honning
  • 1 spsk Smør
  • 2 dl Ale tilsat en oksebouillionterning

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Forvarm grillen til 130 grader
  • Gnid kødet godt ind med sennep
  • Bland paprika, chili, salt og olie i en skål. Masser det i et tyndt lag ind i kødet.
  • Læg kødet i en bradepande med bensiden nedad og steg den på grillen i 5 timer.
  • Når det er 10-15 min igen af de 5 timer, sætter du en kasserolle over med jævn varme. Bland alle ingredienser i gryden. Rør til smørret smelter og og det hele er samlet.
  • Læg stanniol på bordet, og pensl marinaden på det. Læg kødet med kødsiden nedad ovenpå marinaden og fold stanniol rundt kødet. Læg den tilbage i bradepanden med kødet nedat og lad det få en time til.
  • Sæt temperaturen til 140 grader
  • Pak kødet ud af stanniol og læg det tilbage på grillen med kødsiden opad. Lad det få ca 40-45 minutter mere.
  • Tag kødet ud af grillen og lad det hvile mindst 10 minutter.
  • Skær de ud i ribben og server med de med det tilbehør du bedst kan lide
Keyword Grill, Madretter med øl, Okse
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var