Indisk BBQ eller BeerBBQ sauce? I forbindelse med at vi gerne ville prøve noget indisk på grillen, har jeg lavet en Indisk kyllingerub, og så denne Tandoori Sauce. Det hele bruges til sidst i Kyllinge Lollipops (opskrift kommer). Men den kan også bruges al kylling!
Brug førsteklasses råvarerer. For at få det indiske med i saucen har jeg brugt en India Pale Ale fra Midtfyns Bryghus . Du kan selvfølgelig bruge ande IPA’s, men ikke de for bitre! Da bliver saucen bitter!
Prøv det!
Tandoori Barbeque Sauce
En dejlig og spicy beerbeque sauce
Ingredienser
- 2 spsk Olivenolie
- 2 tsk flydende ingefær
- 2 tsk flydende hvidløg
- 450 ml ketchup
- 2 spsk Worcestershiresauce
- 1 spsk Tabasco
- 3 spsk malteddike
- 4 spsk IPA - India Pale Ale
- 3,5 spsk grov sennep
- 3,5 spsk espresso pulver
- 3,5 spsk brunt farin
- 5 tsk stødt garam masala
- 1,5 tsk tandoori krydderi
Sådan gør du
- Varm olivenolien op i en tykbundet gryde ved middel varme.
- Tilsæt ingefær og hvidløg og svits indtil dufter, 3-5 minutter, omrør ofte for at forhindre brænding.
- Tilsæt ketchup, Worcestershire, Tabasco, malteddike og øl og bring gradvist i kog.
- Reducer varmen og lad saucen simre, indtil den er tyknet.
- Tilsæt sennep, espressopulver, brun farin, sort peber, garam masala og tandoori-krydderi og lad det reducere i yderligere 10-15 minutter. Saucen skal være mørk rødbrun og ret tyk.
- Lad afkøle helt, og opbevar derefter i glas, indtil de skal bruges.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var