Indisk BBQ eller BeerBBQ sauce?  I forbindelse med at vi gerne ville prøve noget indisk på grillen, har jeg lavet en Indisk kyllingerub, og så denne Tandoori Sauce. Det hele bruges til sidst i Kyllinge Lollipops (opskrift kommer).  Men den kan også bruges al kylling!

Brug førsteklasses råvarerer.  For at få det indiske med i saucen har jeg brugt en India Pale Ale fra Midtfyns Bryghus .  Du kan selvfølgelig bruge ande IPA’s, men ikke de for bitre!  Da bliver saucen bitter!

Prøv det!

 

Tandoori Barbeque Sauce

En dejlig og spicy beerbeque sauce
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Asiatisk, Grill
Antal 500 ml

Ingredienser
  

  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 tsk flydende ingefær
  • 2 tsk flydende hvidløg
  • 450 ml ketchup
  • 2 spsk Worcestershiresauce
  • 1 spsk Tabasco
  • 3 spsk malteddike
  • 4 spsk IPA - India Pale Ale
  • 3,5 spsk grov sennep
  • 3,5 spsk espresso pulver
  • 3,5 spsk brunt farin
  • 5 tsk stødt garam masala
  • 1,5 tsk tandoori krydderi

Sådan gør du
 

  • Varm olivenolien op i en tykbundet gryde ved middel varme.
  • Tilsæt ingefær og hvidløg og svits indtil dufter, 3-5 minutter, omrør ofte for at forhindre brænding.
  • Tilsæt ketchup, Worcestershire, Tabasco, malteddike og øl og bring gradvist i kog.
  • Reducer varmen og lad saucen simre, indtil den er tyknet.
  • Tilsæt sennep, espressopulver, brun farin, sort peber, garam masala og tandoori-krydderi og lad det reducere i yderligere 10-15 minutter. Saucen skal være mørk rødbrun og ret tyk.
  • Lad afkøle helt, og opbevar derefter i glas, indtil de skal bruges.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var