Indisk BBQ eller BeerBBQ sauce?  I forbindelse med at vi gerne ville prøve noget indisk på grillen, har jeg lavet en Indisk kyllingerub, og så denne Tandoori Sauce. Det hele bruges til sidst i Kyllinge Lollipops (opskrift kommer).  Men den kan også bruges al kylling!

Brug førsteklasses råvarerer.  For at få det indiske med i saucen har jeg brugt en India Pale Ale fra Midtfyns Bryghus .  Du kan selvfølgelig bruge ande IPA’s, men ikke de for bitre!  Da bliver saucen bitter!

Prøv det!

 

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Tandoori Barbeque Sauce

En dejlig og spicy beerbeque sauce
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Asiatisk, Grill
Antal 500 ml

Ingredienser
  

  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 tsk flydende ingefær
  • 2 tsk flydende hvidløg
  • 450 ml ketchup
  • 2 spsk Worcestershiresauce
  • 1 spsk Tabasco
  • 3 spsk malteddike
  • 4 spsk IPA - India Pale Ale
  • 3,5 spsk grov sennep
  • 3,5 spsk espresso pulver
  • 3,5 spsk brunt farin
  • 5 tsk stødt garam masala
  • 1,5 tsk tandoori krydderi

Sådan gør du
 

  • Varm olivenolien op i en tykbundet gryde ved middel varme.
  • Tilsæt ingefær og hvidløg og svits indtil dufter, 3-5 minutter, omrør ofte for at forhindre brænding.
  • Tilsæt ketchup, Worcestershire, Tabasco, malteddike og øl og bring gradvist i kog.
  • Reducer varmen og lad saucen simre, indtil den er tyknet.
  • Tilsæt sennep, espressopulver, brun farin, sort peber, garam masala og tandoori-krydderi og lad det reducere i yderligere 10-15 minutter. Saucen skal være mørk rødbrun og ret tyk.
  • Lad afkøle helt, og opbevar derefter i glas, indtil de skal bruges.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER