Planlægger man lidt på forhånd kan man marinere kyllingevinger over natten. Des længere de marinerer, des mere ølsmag får de. Jeg brugte en Wheat fra Midtfyns Bryghus, og det blev et meget godt resultat.
At røge vingerne giver en endnu bedre smag. Du regulerer styrken med hvor meget hotsauce du vender de i.
Server med Stout Ranchdressing eller en anden sauce efter din smag.
Du kan drikke en bred vifte af øl til. Alt fra Pilsner, Bock, Pale Ales og IPA. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Se flere opskrifter med kyllinger i kogebogen Øl i Mad
Teglporten Røgede Hotwings
Ingredienser
- 1 kg kyllingevinger ca 12 stks
- 0,5 l hvedeøl jeg brugte Midtfyns Bryghus Wheat
- 2 tsk groft salt
- 1 tsk sort peber
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk Chilipulver
- 1 spsk Olivenolie
- 60 g Smør
- 60 ml Sriracha sauce
- 120 ml hot sauce Tabasco eller anden hotsauce
- 2 spsk hakket koriander
Sådan gør du
- Skyl kyllingevingerne under koldt rendende vand, og tør så med køkkenrulle. Del evt vingerne i 2. Læg vingerne i en skål og hæld øllet over. Lad de marinere 12-24 timer i køleskabet.
- Læg træflis (hickory) i blød 1 time
- I en lille skål blander du salt, peber, paprika og chilipulver til en rub.
- Hæld vingerne over i et dørslag, tør med køkkenrulle. Læg de i en stor skål og hæld rubben over, og bland godt. Hæld så olivenolie over og bland ind den også
- Tænd for grillen. Det skal være indirekte grilning. En gasgrill tænder du først for høj varme, sætter ind rygeboksen. Når den begynder at ryge, skru ned til medium.
- Placer vingerne evt på en rist over en drypbakke. De skal ligge på indirekte varme, ikke direkte over brændere. Lad de grille i 30-40 minutter til de er gyldne brune. For at tjekke om de er færdige kan du skære i den tykkeste del af vingen, det skal ikke være spor af blod.
- I en lille gryde smelter du smør og blander ind sriracha og hotsauce
- Læg vingerne i en skål og hæld saucen over, og bland godt. Drys hakket koriander og server! NB! Husk servietter!
Dejlig stærke og velsmagende