Plantebaseret “blodbudding”  det er vel en modsigelse og måske at bande lidt i kirken.  Hvad skal man ellers kalde den, da det er en julebudding som serveres som en blodbudding?  Vel, det er vigtigt for at få folk over til vegetarisk, at de har referencerammer, sa derfor navnet.

 

Den har en dejlig rød julefarve og smagen oser af jul!  Du tager en risengrød, blander det med rødbeder, æbler og løg, samt masse julekrydderier, cognac og porter  og du får en velsmagende ret til julefrokosten!  Brug gerne en af juleportere som findes på markedet!

Husk at presse buddingen godt, før du bager den.  Du skærer den i skiver steger, og serverer med stegte æbler og tyttebær.  Mere jul bliver det ikke!

Velbekomme!

 

Vi drak en god stout – du kan også tage porter .  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Her er nogle bud på gode stouts/porter
Midtfyns Double X-Porter
Thisted Bryghus – Limfjordsporter
Amager Bryghus – Hr, Fredriksen

Vegetar blodløsbudding

Dejlig plantebaseret julemiddag
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk, vegetar
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 2,5 dl Grødris
  • 4 stk Rødbeder Store, kogte
  • 4 stk Røde ebler store
  • 4 stk løg
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk tørret merian
  • 1 ksnp sort peber
  • 1 dl konjak
  • 1 dl porter
  • 2 dl sorte bønner kogt
  • 1 dl mørk sirup
  • 2 dl rosiner
  • 1/2 dk rapsolie

Sådan gør du
 

  • Kog ris i henhold til anvisninger, men det skal være lit bid i det
  • Fjern kernen på æblerne, og riv de med et groft rivejern
  • Riv også rødbeder groft
  • Fjern skallet og hak løg fint
  • I en gryde steger du æbler rødbeder og løg. Tilsæt krydderier, konjak og porter. Steg det tørt
  • Tilsæt bønner, sirup og rosiner. Mos de sammen med det som er i gryden. Til slut vender du ind grødrisen. Det burde være ca 500 gram
  • Sæt ovnen på 160 grader
  • Smør en ildfast form med olie. Fordel blandingen jevnt og præs godt sammen.
  • Lad puddingen stege i ca 45 minutter. Lad den køle ned natten af.
  • Skær den i skiver og i en stegepande med smør.
  • Server med stekte æbler, tyttebær og persille til servering

Noter

Opskrift 298
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var