Shawarma er en dejlig ret, vi ofte laver derhjemme. Den hjemmelavede er altid bedre end den købte – også den vegetariske. Når du bruger de rette krydderier, får du en fantastisk smag!
Østershatte giver den en rigtig konsistens og smager fantastisk. Brug det tilbehør, du bedst kan lide – men Ølhummusen skal med!
Den er enkel og nem at lave, og det går ret hurtigt!
Velbekomme!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Vegetar Shawarma
Ingredienser
- 250 g østershatte evt shiitake
- 2 tsk røget paprika
- 2 tsk løgpulver
- 2 tsk hvidløgspulver
- 3 stk nelliker knust
- 2 tsk korianderfrø knust
- 100 ml porter
- olie til stegning
- pitabrød
- tzatziki
- ølhummus se link over
Sådan gør du
- I en skål blandes alle krydderier og øl. Skær svampene i passende stykker og læg dem i blandingen i 30 minutter.
- Varm olie på en pande. Steg de marinerede svampe i olien til de er gyldne. Steg dem ikke for hårdt og længe - de skal fortsat have en god konsistens.
- Varm durum- eller pitabrødet.
- Fyld brødet med salat, chilisauce og svampene.
- Server med dit favorittilbehør eller eksempelvis tzatziki, syltede chilier, ølhummus og løg.