Min far kom fra Brænneriroa på Løiten, hvor de lavede Løitens Linje, og andre akvavitter.  Da jeg var på besøg os min bedstefar, kunne jeg se traktorer med kartofler på vej til brænderiet.  Derfor skulle min første ølcocktail være med Linje akvavit.

Så kom jeg til Midtfyns Bryghus og fik prøve Eddies West Coast Hjemve IPA. Jeg læser begrundelsen for øllet: Det sker indimellem, at Eddie længes efter det amerikanske, så vi har brygget en øl, der skal holde hjemvéen lidt for døren. Valget blev en West Coast IPA, der er Eddies favoritøl.”   Jeg savner også vestkysten i Norge, da jeg boede i Bergen i mange år.  Da har vi 2 ingredienser på plads!  I Bergen fik jeg nogle gangen cocktailen Fjellbekk.  Kan den bruges som udgangspunkt?

Jeg tester mig frem, og bruger udover Linje, Vodka, Cointreau (du kan bruge andre appelsinlikører også)  Hæld på en splash med citron sodavand og fyld op med West Coast – og du har en vinder!  Det synes ikke bare jeg, men også de venner og bekendte som har prøvet den.  Den er dejlig og frisk, og velsmagende.

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Vestkyst Fjellbekk med Hjemve

En frisk Ølcocktail baseret på Akvavit
5 fra 9 stemmer
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Ølcocktail
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 2 cl Akvavit Jeg brugte Linie
  • 2 cl Vodka
  • 1 cl Cointreau
  • 1 stk lime
  • Citron sodavand
  • West Coast IPA

Sådan gør du
 

  • Fyld et højt cocktailglas med is og hæld, akvavit, vodka og cointreau.
  • Klem saften fra en halv lime over, hæld lidt citron sodavand over, og fyld op med IPA.
  • Rør rundt nogle ganger med en barske, og pynt med en båd med lime.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER