Jeg har tidligere lavet fantastiske bagte ølfritter. Denne gang gør vi det i frituren.

Du skal sætte af lidt tid, da for at trække stivelse ud af kartoflerne skal de ligge i øl i 1-1,5 time. Siden koger jeg dem, for så at putte dem i frituren 2 gange – så du kan godt se det tager lidt tid. Men dette gør at de bliver sprøde og smagfulde.

Det er nemt at lave og de kan også krydres med mange forskellige krydderier – men salt er fortsat min favorit.

Jeg lavede disse første gang til de Klassiske Fish and Chips

Friterede ØLFRITTER

Smagfuld sprøde pommes frites
No ratings yet
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 36 min
Ret Tilbehør
Køkken Belgisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 6 stk bagekartofler
  • 1 l øl jeg brugte en pilsener
  • olie fritureolie til stegning
  • 2 spsk salt juster efter behov

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne skrælles. Skær de så til kartofler. Ikke de helt tynde, men heller ikke de helt tykke
  • Opløs 2 spsk salt i øllet. Put kartoflerne i og lad de udølles i 1-1,5 time. Øllet skal dække alle kartofler
  • Kog derpå kartoflerne i saltet vand til de er næsten møre - 4-8 min alt efter tykkelse på pommes fritesene . Skyl de så i koldt vand så de bliver helt kolde. Læg de så på tørkerul og tør de helt af.
  • Steg de såi friture, som holder 150 grader, til de begynder at tage lidt farve, ca. 5-8 minutter. Gør det ad flere omgange, da det vigtigt ikke at overlæsse frituren,.
  • Lad de så køle lidt ned når du evt tilbereder de andre madvarer du laver
  • Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm friture (190 grader) til de er gyldne og sprøde. Pas på at ikke overfylde frituren. Læg de på tørkerul så de de suger op den overskydende olie.
  • Salt og server!
Keyword Madretter med øl, Tilbehør
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var