Jeg har tidligere lavet fantastiske bagte ølfritter. Denne gang gør vi det i frituren.

Du skal sætte af lidt tid, da for at trække stivelse ud af kartoflerne skal de ligge i øl i 1-1,5 time. Siden koger jeg dem, for så at putte dem i frituren 2 gange – så du kan godt se det tager lidt tid. Men dette gør at de bliver sprøde og smagfulde.

Det er nemt at lave og de kan også krydres med mange forskellige krydderier – men salt er fortsat min favorit.

Jeg lavede disse første gang til de Klassiske Fish and Chips

Friterede ØLFRITTER

Smagfuld sprøde pommes frites
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 36 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Europæisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 6 stk bagekartofler
  • 1 l øl jeg brugte en pilsener
  • olie fritureolie til stegning
  • 2 spsk salt juster efter behov

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne skrælles. Skær de så til kartofler. Ikke de helt tynde, men heller ikke de helt tykke
  • Opløs 2 spsk salt i øllet. Put kartoflerne i og lad de udølles i 1-1,5 time. Øllet skal dække alle kartofler
  • Kog derpå kartoflerne i saltet vand til de er næsten møre - 4-8 min alt efter tykkelse på pommes fritesene . Skyl de så i koldt vand så de bliver helt kolde. Læg de så på tørkerul og tør de helt af.
  • Steg de såi friture, som holder 150 grader, til de begynder at tage lidt farve, ca. 5-8 minutter. Gør det ad flere omgange, da det vigtigt ikke at overlæsse frituren,.
  • Lad de så køle lidt ned når du evt tilbereder de andre madvarer du laver
  • Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm friture (190 grader) til de er gyldne og sprøde. Pas på at ikke overfylde frituren. Læg de på tørkerul så de de suger op den overskydende olie.
  • Salt og server!
Keyword Madretter med øl, Tilbehør
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var