Kålrabi er nordens appelsin og smager fantastisk.  Men hvorfor ikke bruge den til mere end en mos?

Her bruger jeg min dejlige spiralizer og laver spaghetti af den.  Det smager bare fantastisk

Selve bolognesen laver jeg med svampe og en grøntsags ølfond.  Bægge ingredienser giver ekstra dybde og smag.  Har du ikke lavet fond fra bunden af.  Brug 50% vand og 50% øl og gerne dobbelt mængde bouillion terning.  Det bliver godt.  I denne brugte jeg en sponseret Moonshine fra Midtfyns Bryghus.   Den dejlige gyldne ale.

Til suppen drak jeg en brun beligisk ale.  Se hvordan mad og øl passer sammen her.

Her er nogle eksempler over gode øl til maden.
Rough Snuff II fra Midtfyns Bryghus
Det lille bryggeri Abbey Ale
Blå Chimpanse fra Bryggeriet Skands

Grøntsagsbolognese med kålrabispaghetti

Dejlig smagfuld grøntsagsbolognese med spaghetti af kålrabi
5 fra 6 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk løg hakket
  • 2 fed hvidløg finhakket
  • 1 spsk rosmarin finhakket
  • 3 stilke bladselleri i skiver
  • 3 stk gulerødder i tern
  • 200 g champignoner finhakket
  • 100 g shiitake svampe finhakket
  • 2 ds hakkede tomater
  • 3 dl grøntsagsfond med øl
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 spsk oregano
  • 2 spsk timian
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 stk kålrabi
  • 4 spsk parmesan revet
  • salt og peber
  • basilikum

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Hak rosmarin, løg og hvidløg fint. Skær gulerødder og selleri i små tern
  • Rens og hak svampene i små bidder.
  • Varm 3 spsk i en gryde eller stegpande.
  • Først tilsætter du rosmarin og hvidløg og svitser lidt.
  • Tilsæt løg og steg til den bliver blød og gylden
  • Tilsæt gulerødder, selleri og krydderier og steg til alle grøntsager er bløde og fået lidt farve-
  • Fjern grøntsagsblandingen fra gryden så længe.
  • Varm panden på nyt, tilsæt resten af olien og steg svampene
  • Hæld grøntsagerne tilbage i gryde, sammen med de hakkede tomater, grøntsagsbouillon, salt og peber.
  • Lad sovsen simre under låg i en halv time. Rør fra tid til anden
  • Spiraliser kålrabien. Kog den som spaghettie til den er "al dente"
  • Server bolognese på kålrabispaghetti, med parmesan og lit basilikum
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var