Katz Deli i New York har de en legendarisk pastrami sandwich. Meg Ryan udødeligjorde den i filmen – When Harry met Sally. Du husker måske historien hvor hun faker en orgasme og damen ved siden af siger. “Jeg tager det hun fik”. Det var nemlig en pastrami sandwich.

Pastrami er godt – veldig godt. Jeg har igennem en tid prøvet at finde en opskrift som kan minde lidt om Katz’ og denne er den som kommer tættest på. De som har været prøvesmagere har ihvertfald været enige om at den er god.

At lave Pastrami er ikke noget du kan bestemme dig om morgenen og servere om aftenen. Processen tager over en uge om du skal gøre alt selv. Først skal du lave en Corned Beef. Grunden til jeg kalder den Imperial Pastrami er at jeg har brugt Imperial Stout (sponseret fra Midtfyns Bryghus) i lagen til Corned Beef Så skal den ligge i en rub et par dage, før den så ryges og eventuelt dampes. Det sidste har ikke jeg prøvet, det kødet jeg har er mørt nok. Men damper du det, bliver det vistnok endnu mørere, men du mister skorpen med bid i. Det er op til dig hvad du foretrækker.

Pastrami kan serveres på forskellige måder. Vi serverer det på surdejsbrød, med sennep og en lidt saltet sylteagurk. Fantastisk. I USA bruger du op til 400 g kød i en sandwich – men vi bruger lidt mindre.

Til Imperial Pastrami drikker vi en IPA. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Imperial Pastrami
Print Recipe
Fanstastis Sandwich
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 20 min
Tilberedningstid Ventetid
10 t 2 dage
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 20 min
Tilberedningstid Ventetid
10 t 2 dage
Imperial Pastrami
Print Recipe
Fanstastis Sandwich
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 20 min
Tilberedningstid Ventetid
10 t 2 dage
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 20 min
Tilberedningstid Ventetid
10 t 2 dage
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Lav din Corned Beef - se opskriften her på siden. http://xn--logfolk-p1a.dk/stout-corned-beef/
  2. Udvand kødet. Læg din Corned Beef i en gryde, der er lidt større end kødet, og dæk det med koldt vand i køleskabet i mindst 8 timer. Dette fjerner overskydende salt. Hvis du ikke gør dette, vil den blive for salt
  3. Lav din rub Hvis du ønsker det, kan du bare bruge stødt koriander, peber og sennep, men jeg kan godt lide at bruge nogle hele frø/korn. Hvis du bruger nogle hele frø, hæld dem i en lynlåsspose og smadre dem med bunden af en stegepande, så de er "krakket", men ikke helt pulveriseret. Skyl kødet, og mens det er fugtigt, skal du rubbe kødet rigeligt og godt så rubben sidder fast
  4. Sæt i køleskabet i mindst 2 dage. Ikke pak det ind. Rubben klæber bare fast på plastfolien.
  5. Tænd op grillen. Du skal sætte træflis i vand 30 minutter før du tænder op. Kirsebær eller æble er bedst. Når det begynder at ryge sætter du temperaturen til 110 grader
  6. Placer kødet på den indirekte varme på grillen. Hvis du planlægger at dampe den for maksimal mørhed, behøver du kun at ryge den med indirekte varme, indtil den når kernetemperatur på ca. 66 ° C. Du kan indpakke den folie og køle i en uge, hvis du ønsker det, eller gå videre til damptrinnet. Ulempen er, at damp blødgør skorpen. Jeg springer dampen over og ryger den op til 95 ° C og får en dejlig fast ryget skorpe, men kødet vil ikke være lige så mørt. Det er dit valg, men jeg vælger altså at ryge og stege til den er 95 garder
  7. Skær i tynde skiver. Det skal mange pastramiskiver på en sandwich.
  8. Server på surdejsbrød, med sennep og salt sylteagurk
Del denne opskrift