Kålrabi er en af de sundeste rodfrugter og er min favorit rodfrugt. De fleste laver bare en mos ud af det. Som barn fik jeg kålrabi i stedet for gulerod – og jeg elsket det!

Hvorfor ikke lave en god simreret? Her får du en massaman karry som er smagfuld, nem at lave og rigtig god. Jeg har også serveret den i en kålrabi, men det behøver du ikke. Det er bare at servere med ris. Hvis du vil lave den udhulede kålrabi. Kog den i 30-45 afhængig af størrelse. Skær af toppen. Brug en urtekniv og skær ud en cirkel ca 1,5 cm fra kanten. Skær til 3/4 af dybden. Skær så et kryds så den bliver delt i 4, og tag ud delene. Brug en ske til at grave dybere. Du kan da bruge kålrabien i karryen. (spring bare over den første kogningen af kålrabi)

Til denne ret tager jeg en pale ale til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Moonlight eller sunshine fra Midtfyns Bryghus passer godt til
Jacobsen Gylden Ale
Mekanikeren fra Syndikatet

Kålrabi Massaman Karry

Meget smagfuld vegetarret
5 fra 9 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 ds kokosmælk (400-500 ml)
  • 5-6 spsk solsikkeolie
  • 2 fed hvidløg finhakket
  • 500 g Kålrabi skåret i store tern, 3-5 cm
  • 100 g massman karrypasta
  • 1 stk citron brug saften
  • 2 tsk Sukker
  • 5 spsk sojasauce jeg brugte maggisauce
  • 500 ml vegetar ølfond. jeg brugte en Sunshine fra Midtfyns Bryghus
  • 300 g Kartofler
  • 4 spsk usaltede peanuts ristede
  • 15 stk perleløg
  • 3 kviste koriander

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Tilsæt vegetabilsk olie til en wok eller jerngryde, og steg hvidløg, indtil den er gylden.
  • Tilsæt karrypastaen og steg i et minut. Tilsæt det halve af kokosmælk og kog op hurtigt. Vær ikke bange, hvis den adskilles, dette er ikke et problem. Lad boble i 2 minutter
  • Tilsæt kålrabi, og sørg for, at den er godt dækket af pastaen
  • En ad gangen tilsætter du citronsaft, sukker, sojasauce, ølfond og den resterende kokosmælk. Det hele under konstant omrøring. Lad det simre i 25-30 minutter, omrør nu og da Gå videre til næste steg umiddelbart om du laver en udhulet kålrabi.
  • Tilsæt kartoflerne og løg og lad dem simre i yderligere 15 minutter. Tilsæt peanuts og lad dem simre i yderligere 5 minutter
  • Kontroller at kålrabi og kartoflerne er møre. Server med korianderblade ovenpå og lidt kogt ris på siden
Keyword Madretter med øl, Vegetar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var