Klipfisk? Er det godt? Svaret er ja! Når du også udvander det i øl, såkaldt udølning bliver det ekstra godt. Jeg brugte IPA som matcher det høje saltniveau i fisken.

Sammen med de stuvede grøntsager så får du en yderst velsmagende ret.

Får du ikke fat i klipfisk, så kan du bruge saltfisk. Denne kan bestilles hos din fiskehandler.

Til tartØLetterne drikker jeg en IPA. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Du kan finde flere opskrifter på tartØLetter i kogebogen i Øl i Mad

Klipfisk tartØLetter

Smagfulde klipfisk tartøletter
No ratings yet
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 42 min
Ret Forret, Frokostret, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g klipfisk/saltfisk udøllet
  • 4 dl olivenolie
  • 4 skiver serranoskinke
  • 100 g kålrabi
  • 100 g gulerod
  • 100 g sellerirod
  • 1 l IPA
  • 2 dl piskefløde
  • 4 stk forårsløg
  • 1/8 tsk muskatnød

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Steg serranoskinken sprød. Enten på en tør pande, eller læg skinken på bagepapir og steg i ca 15 minutter ved 180 grader i ovnen.
  • Del den udvandede klipfisk 4 lige store dele. Læg dem i en ildfast form, hæld på olivenolie g lad dem stege i ca 15 minutter ved 100 grader i ovnen. Er du i tvivl, lad dem heller få lidt for meget end for lidt. Skær så fisken i tern.
  • Skær rodfrugterne i 1 cm tern. Hæld rodfrugterne i kogende letsaltet vand i 1 minut. Hæld vandet fra.
  • Tilset fløde og lad det koge i yderligere 3 minutter. Krydre med muskatnød.
  • Tilsæt forårsløg og mel, så du får en tyk sauce. Smag til med salt og citronsaft.
  • I tarteletskaller hælder du rodfrugter og klipfisk. Til slut pynter du den sprøde serranoskinke.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var