Snus i Øl? Ja det var et hit den gang Rough Snuff blev årets øl, og blev forbudt på grund af dette.  Midtfyns Bryghus har lavet en version af øllet uden snus, og den smager fantastisk.  Jeg har tidligere lavet en tartØLet med den samiske ret Finnbiff.

Denne er lavet med rensdyrkød. Det findes ikke så meget ren her i Danmark, men hvad med at lave en version med lam?  Oppe i Lapland er det mange som bruger snus, så hvorfor ikke bruge Rough Snuff?  Jeg tilpasser derfor min finnbiff opskrift til denne tartØLet.

Lammet skal være i tynde skiver, såkaldt skav. Det er nemmest at skære tyndt når det er halvt frossent.  Bruger du en lammekølle, skær når den tør op.  Jeg brugte denne gang lammeculotte på tilbud fra Netto.  Den lå i fryseren et par timer før jeg skar den op.  Du kan også bruge en pålægsskærer.

Jeg serverede disse på min tartØLetaften for Danske Ølentusiaster i København.  Den blev kåret til aftenens bedste foran TartØLetter med jomfruhummer i weissbier.  Det blev sagt ”interessant – men god”

Prøv det selv!  Du kan erstatte creme fraiche med fløde om du vil.  Du kan også eventuelt bruge flere grønsager i.

Til tartØletterne drikker du Rough Snuff fra Midtfyns BryghusSe hvordan øl og mad passer sammen her.

Rough Snuff samiske lammetartØLetter
Print Recipe
Dejlige tartøletter med lam
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid
30 min
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid
30 min
Rough Snuff samiske lammetartØLetter
Print Recipe
Dejlige tartøletter med lam
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid
30 min
Antal personer Forberedelses tid
4 personer 15 min
Tilberedningstid
30 min
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Tø op lam halvt op. Jeg brugte lammeculoutte, og lagde det i fryseren så det blev lidt froesset. Så skar jeg det i meget tynde skier. Det er nemmest når det er lidt tøet op, men ikke helt. Du kan også bruge en pålægsskærer
  3. I en stor gryde svitser du flæsk, champignon, løg og hvidløg i smør/olie
  4. Når løgen er blød og gylden fjerner du blandingen fra gryden
  5. Læg blandingen til side, og brun resten af kødet i gryden.
  6. Hæld løgblandningen tilbage i gryden med kødet. Tilsæt øllet. Giv det et opkog. Sænk temperaturen og lad det simre i ca 10 min under låg
  7. Tilsæt creme fraiche, myseost, knuste enebær og timian.. Lad det trække.i 5 minutter.
  8. Server i tarteletskaller pynt med persille
  9. Smager godt 🙂
Del denne opskrift