Nu er det kun timer igen til Ølfestivalen.  I Lokomotivværkstedet har ølfestivalen fundet en god ramme.   Jeg kommer til at komme forbi alle dage, og dette er det jeg ser efter.

En god lagerøl
Lager er en af mine favorittyper når det gælder øl. Typen har fået en vis renæssance i den senere tid, og jeg vil bruge en af dagene til at finde den bedste lagerøl.  På guide.ølfestival.dk har jeg fundet en bruttoliste på 30+ øl som kan være interessant at prøve ud.  I de 30+ har jeg allerede valgt nogle fra, men jeg må nok prioritere lidt i udvalget.  Jeg håber virkelig jeg at jeg finder et bryggeri som har lavet den ultimate lager.

En god stout/porter
Min anden favorittype er stout/porter.  Det var Limfjordsporter som i sin tid fik mig interesseret i typen. Jeg elsker den bredde det efterhvert er i stilarten.  Jeg elsker at afslutte en god middag eller aften med gode venner med en god porter eller to. Igen har jeg fundet en god liste med øl og vil også bruge en dag på at finde de bedste.

Det er også spændende at Limfjords-Porter (Stand D-04) har en jubilæumsstand med de forskellige versioner af klassikeren.  Jeg har syntes at de måske har udvandet brandet med alle sine versioner, men måske jeg bliver positivt overrasket?

Det bedste af resten
Den sidste af dagene vil jeg bruge til at finde det bedste af resten.  Jeg har lavet en plakat om de forskellige øltyper, hvor jeg har sat navn på eksempler på de forskellige øltyper. 

Skal jeg se på eksemplerne, og måske erstatte nogle øl?  Jeg vil også gå målrettet efter nogle af udstillerne. Broaden & Build (Stand C-27) er et meget spændende nyt bryggeri som jeg vil kigge på.  De har også fokus på Øl i Mad, som står mit hjerte nært. Jeg er super glad over at Amager Bryghus (Stand D-06) er tilbage. De har mange øl jeg vil smage. Hvordan bliver arven efter Jørgen og Gunhild varetaget hos Hornbeer (Stand B-09)? Svaneke (Stand B-04) har nogle nyheder, men det har jo de alle andre også. Om vi skal se udover Danmark har One Pint (Stand D-11) et fantastisk udvalg. Det er også mindre bryggerier jeg vil prøve Åben (Stand C-03), To Øl (Stand A-17).  Haandbryggerne (Stand A-14) får også et besøg. Egentlig har jeg lyst til at besøge alle stands.

En god fjeldabeøl
De seneste år har det været et godt udvalg af mit hjemland i nord. Det sker mange spændende ting deroppe, og håber at jeg kan finde nogle gode eksempler. One Pint (Stand D-11) har et stort udvalg af Lervig (11 stks) og alle ser gode ud.  Tidligere har Nøgne Ø og andre været med, men så langt er Lervig de eneste.  Håber jeg finder flere ?

Øl i Mad
Jeg glæder mig til at se hvor meget øl i mad fylder på festivalen.  I arbejdet med kogebogen Øl i Mad og det efterfølgende arbejde bliver dette mere og mere vigtigt for mig. Restaurant Højt Skum! har en mad og øl menu som ser meget interessant ud.  Jeg vil gerne vide mere om deres tanker bag mad og menu.  Jeg vil også se om nogle af de andre stands har fokus på øl og mad i det hele taget.


Det ser ud som det kan blive nogle interessante dage på ølfestivalen.  Jeg glæder mig til alle dage!  Torsdag er ofte den bedste for mig, da det ikke er for fuldt. Så har man bedre tid til at tale med de på de forskellige stands. På den anden side, det er også fedt at høre summingen af forventning af tusindevis af ølentusiaster som får gode øloplevelser når salen er fuld!

God ølfestival og højt skum!