De fleste BBQ-Sauce behøver ikke være røde og ketchup baseret.  Det er Carolina Gold Sauce et fantastisk bevis på.  Denne sauce var ukendt for mig før jeg begyndte med research til min nye BBQ – bog.  Den blev hyllet af de gode pitmasters, specielt til Pulled Pork, men også andre retter.  Derfor måtte jeg prøve, og jeg blev ikke skuffet.

Carolinas som grill region er kendt for deres eddike og spicy saucer.  Når du tilsætter sennep, honning og brunt farin, kommer det op i en højere enhed.  Den er syrlig, spicy og fuld af smag.  Farven er dejlig gylden og honning og brunt farin giver den sødme. Jeg giver den også lidt øl, for at give mere dybde.  Resultat var overraskende godt, og man burde starte en kampagne for at få denne sauce til at blive en klassiker her hjemme!  Det at den kun tager 10-15 minutter at lave, er bare positivt.

Hvem fandt på en sennepssbaseret BBQ Sauce?  Da den primært blev brugt til svin, så tror man det var tyskere som blandet sennepen ind i Carolina saucen.  De har jo en tradition for å sennep og svin.

Jeg lavede den første gang da jeg lavede et Pulled Porke Smørrebrød til min grillede påskefrokost.  Syntes farven passet godt til påske.  Hvad mere kan du bruge den til?  Selvfølgelig almindelig Pulled Pork, men den kan serveres til svinekød, kylling og fisk.  Den kan bruges som BBQ Sauce, dip eller marinade.  Den er nem og lave – 10-15 minutter – og relativt få ingredienser som vanligvis du har derhjemme.

Prøv den!

Carolina Gold Sauce

Dejlig sennepsbaseret BBQ Sauce - alle BBQ-saucer behøver ikke været røde
5 fra 7 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk, Grill
Antal 5 dl

Ingredienser
  

  • 120 ml æblecidereddike
  • 60 ml ale
  • 2 spsk sirup (1 spk _ 20 g)
  • 250 g honning
  • 1 spsk ahorn sirup
  • 1 tsk tørret timian
  • 0,5 tsk hvid peber
  • 175 g gul sennep
  • 0,5 tsk havsalt
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 80 g revet løg for glattere sauce, 1 spsk løgpulver pr 75 g løg

Sådan gør du
 

  • Bland æblecidereddike, honning, ale, sirup, ahorn sirup, timian, hvid peber i en lille gryde.
  • Kog op under omrøring, Reducer varmen og lad den simre i 4-5 minutter
  • Tilsæt gul sennep, mix godt og lad det simre videre 1 minut
  • Fjern fra varme, og tilsæt løg og chiiliflager
  • Den kan lagres i op til 2 mnd hvis du tager den i en lufttæt skoldet glas!
  • Brug den på svineretter og kyllingeretter!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var