Vores næste ølcocktail kommer fra Cuba 

Mojito er en traditionel cubansk cocktail, der går tilbage til det 16. århundrede. Oprindelsen af drikken kan spores tilbage til Taíno-indianerne i Cuba, som plejede at lave en drik kaldet “ma-ho-y-to”, som oversættes til “noget, der er knust” på deres sprog. Den blev lavet ved at knuse sukkerrørsjuice og mynteblade sammen.

Drikken, som vi kender den i dag, med tilsætning af rom, lime og kulsyreholdigt vand (som jeg erstatter med øl), siges at være blevet populær af pirater og sømænd i slutningen af 1800-tallet. Ernest Hemingway, der boede på Cuba i mange år, var også kendt for at være fan af cocktailen, og det siges, at han frekventerede en bar i Havana ved navn La Bodeguita del Medio, som hævder at have opfundet drinken.

Mojito er siden blevet en populær cocktail over hele verden og nydes i mange variationer.

Prøv dig frem – og skål!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Grillet Øl Mojito

Dejlig grillet ølcocktail!
No ratings yet
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 10 min
Ret Drinks
Køkken Latin Amerikansk, Ølcocktail
Antal 1 drink

Ingredienser
  

  • 4 både grillet lime
  • 4-5 spsk sukker
  • 12 stk mynteblad
  • 1 tsk sukkersirup
  • is
  • 50 ml rom hvid

Sådan gør du
 

  • Varm en grill op til medium-høj. Rens grillristen og olie den godt.
  • Fordel sukkeret i en lav skål. Dyp de afskårne sider af limehalvdelene i sukkeret, og læg dem med den sukkerede side nedad på grillristen.
  • Grill indtil sukkeret er pænt karamelliseret, 2 til 3 minutter. Overfør limefrugterne til et skærebræt og lad dem køle af. Skær hver lime i halve på langs
  • Læg en af limebådene til side, og pres derefter saften fra resten i et højt glas. Smid de brugte limeskiver i. Stil tre af myntebladene til side, og kom derefter resten i glasset sammen sukkersiruppen ned i limefrugterne. Bland kraftigt limefrugterne og mynten med enden af en træske; ideen er at knuse myntebladene og trække saften ud af limefrugterne.
  • Fyld glasset med knust is, og hæld derefter rommen over. Rør opad fra bunden med en langskaftet ske for at fordele limesaft og mynte jævnt.
  • Fyld glasset helt op med golden ale, pynt derefter kanten med den resterende limebåd og drys resten af myntebladene ud over
  • Velbekomme! Skål
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER