Sponseret:
Jeg spiser for lidt med fisk. Altfor lidt. Specielt helgrillet fisk. Hvor det bare bliver fantastisk hvis du marinerer den lidt først, så den forbliver saftig, så fylder du den med citron og urter og får masse smag ud af den. Det kan jo ikke blive fejl! Fiskehandleren havde nogle Dorade liggende, en flot fisk fra middelhavet. Dejlig hvid fisk, som er fast i kødet.
Da jeg bor i stuen i en etageejendom kan jeg ikke have en pillegrill, men jeg har fået låne en “Traeger Ranger” og stjæler mig til at bruge den på stuealtanen. Der griller jeg Doraden, så den får et pift af røg på sig
Jeg laver en enkel marinade med en Wit Midtfyns Bryghus og Traeger Fin and Feather Rub. Marinaden giver en god smag, samtidig som den gør den mere saftig og “fast i fisken”
Fisken blev fantastisk og velsmagende. Min hustru var i fiskehimlen
Dejlig med en god pilsner til!
Prøv den! Velbekomme!
Til retten drikker jeg en pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle pilsnere du kan prøve.
Høker Bajer fra Hancock
Grønjægers Pilsner fra Bryghuset Møn
Økologisk Pilsner fra Herslev Bryghus
Helgrillet, ølmarineret Dorade på Traeger
Equipment
- Traeger Ranger
Ingredienser
- 2 stk Dorade hele
Øllage
- 0,5 l hvedeøl
- 0,5 l vand
- 3 spsk traeger fin and feather rub
Fyld til fisk
- 1 stk citron
- 2 fed hvidløg
- 4 stilke timian
- 2 stilke rosmarin
- 50 g babyspinat
Servering
- havsalt
- peber
- olie
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- Rens fisken grundig
- Bland alle ingredienser til marinaden
- Læg fisken i marinade i 1-3 timer
- Tænd for grillen
- Skær citron i skiver. Vask spinat.
- Fyld fisken med knust hvidløg, timian, rosmarin, babyspinat og citronskiver. Luk med tandstikker om det er nødvendig.
- Pensl med olivenolie på begge sider. Grill 5-7 minutter på hver side, til den er gylden og crispy.
- Server med citronskiver - velbekommer