Betalt samarbeide med Backyard Living og Midfyns Bryghus

Dagens opskrift er på en let røget og let spicy gazpacho, som jeg for nylig har eksperimenteret med. Denne kolde spanske suppe er en perfekt forfriskning til de varme sommerdage og er både sund og let at lave.

Det høres måske mærkeligt at lave en tomatsuppe, når man ikke er så glad for tomater.  Derfor laver den lidt krydret.  Jeg bruger min egen hotsauce og bruger en Chili Tripel fra Midtfyns Bryghus.

Historie:

Gazpacho er en kold suppe, der stammer fra Andalusien, en region i det sydlige Spanien. Historien om gazpacho går tilbage flere århundreder og har dybe rødder i den spanske og mozarabiske kultur.

Mens den nøjagtige oprindelse af gazpacho er uklar, menes det, at den er afledt af en gammel romersk skål, der indeholdt brød, olivenolie, eddike og vand som grundlæggende ingredienser. Efter romernes fald og den efterfølgende islamiske indflydelse i Spanien blev der tilføjet nye ingredienser til skålen, såsom agurk og tomat.

Den tidligste form for gazpacho blev tilberedt ved at knuse brød, olivenolie, eddike og vand i en morter og derefter tilsætte hakket grøntsager. Det var en populær skål blandt landarbejdere og bønder, der arbejdede i de varme sommermåneder, da det var en let, nærende og forfriskende måltid.

Gazpacho har udviklet sig over tid og har fået forskellige regionale variationer og tilpasninger. Den mest kendte version er den røde gazpacho, der indeholder modne tomater som hovedingrediens og giver skålen dens karakteristiske farve. Andre versioner inkluderer grøn gazpacho, der indeholder grøntsager som spinat og persille, og hvid gazpacho, der er baseret på mandler og hvidløg.

I dag er gazpacho en populær suppe ikke kun i Spanien, men over hele verden. Den er særligt elsket for sin lette og forfriskende smag og dets sunde ingredienser, hvilket gør det til en ideel sommersuppe.

Vi håber sommeren bliver god, så du kan nyde denne suppen iskold i solen

Let røget og spicy Gazpacho

Dejlig og frisk sommersuppe
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk, Grill
Antal 4 personer

Equipment

  • Traeger Ranger
  • Napoleon Grøntsagsfad

Ingredienser
  

  • 750 g tomater godt modne - skåret i båder
  • 1 stk agurk skræl den, fjern frø og skær i bidder
  • 1/2 stk rød peberfrugt fjern frø og skær bidder
  • 1/2 stk gul peberfrugt fjern frø og skær bidder
  • 1 stk løg skåret i bider
  • 2 fed hvidløg skrællet og groft hakket
  • 1 stk Rød chili lille, fjern frø og sjær i bedder
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk malteddike kan også bruge rødvinseddike
  • 50 ml øl eller mere
  • 2 tsk hot sauce
  • basilikum til servering
  • purløg til servering

Sådan gør du
 

  • Samle dine ingredienser
  • Tænd din smoker til 100 grader
  • Skræl din agurk, fjern frø og skær i små tern. Fjern frø og skær dine peberfrugter. Skræl din løg og skær groft, fjern frø og hak din chili, skræl og hak groft dine hvidløgsfed og skær dine tomater i båder.
  • Læg dine grøntsager på en grøntsagsbakke og placer i grillen. Lad de grille i 10 minutter
  • I en blender eller i en gryde hvor du bruger en stavmixer hælder du dine grøntsager, tilsæt olivenolie, malteddike, hotsauce og noget af øllet.
  • Blend godt, brug mere øl om den er for tyk
  • Sæt suppen i køleskabet i en time, så den bliver helt kold
  • Server med basilikumblade og hakket purløg

Noter

Opskrift 325
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var