Kan du lide østers? For nogle er det den mest ekslusive ret, og andre mener det er klamt og smager bare saltvand. Jeg var i den andre kategori og har bevæget mig ind i den første kategori. En måde jeg tog denne rejse, var at krydre mine østers med forskellige sauce, eller såkaldte mignonetter. Det gør at det den salte østers får lidt modspil, og smagepaletten åbner sig op. Denne mignonette af surøl giver et syrlig kick til østerserne.
Jeg har gennem livet tilbragt meget tid i Boston. Boston er kendt for deres skaldyr og fisk. Sidste gang, mødte vi sønnike som havde et semester på Boston University. En dag lavede jeg “en dag i øllets tegn i Boston”. Fantastisk dag, hvor man får se byen, smage gode øl og god mad. Jeg havde set mig ud restauranten Row 34, som specialiserede sig i østers, med matchende øl. Det var min endelige skridt ind til at østers er en ekslusiv ret. De havde så mange forskellige, så vi bad tjeneren vælge 3 forskellige som skulle vise brædden, og så vælge øl til. Det var utroligt som man kan smage forskel, og den sidste smagte fortræffeligt med rauchbier.
En mignonette tager ikke så lang tid at lave. Du skal bare hakke grøntsager fint, så blande alle ingredienser sammen. Hvilken surøl? Jeg har prøvet forskellige, men synes alle er gode og giver det syrlige kick du er ude efter.
Ofte laver jeg et par mignonetter for at variere lidt. Det kan være en stoutmignonette for at gå til andre delen av skalaen.
Vi drak en god surøl . Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Det er en dronning af surøl i Danmark. Det er Jessica fra Pennylan, Jeg vil anbefale alle hendes øl
Du kan også tage en af disse IPA
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Østers med surøl mignonettesovs
Equipment
- Østerskniv
- handsker
Ingredienser
- 6-12 stk østers
Mignonette
- 125 ml surøl
- 1 stk skalotteløg finhakket
- 1/4 stk agurk hakket i små tern
- 4-5 dråber tabasco
- 1 knsp peber
- 1 tsk malteddike
Sådan gør du
Mignonette
- Bland alle ingredienser i en lille skål og bland godt. Server med østerserne
Østers
- Kom et lag salt i bunden af et fad som østersene kan ligge i.
- Åbn dem med en østerskniv eller anden skarp kniv. Vær forsigtig!
- Løsn østersene, hæld vandet fra og anret dem i de runde skaller, i saltet
- Server med surølmignonette
Seneste kommentarer