Vil du være lidt Fred Flintstone? Kende lidt urmennesket inde i dig? Da er marvpiber noget for dig.  Er ikke det noget mærkelig noget, siger du måske… Det er det ikke, og det smager bare helt fantastisk!

Jeg fik det første gang his Fergus Hendersons restaurant St.John i London – og blev overrasket over hvor godt det smagte. Kender du det når du har bestilt en ret, og din hustru har bestil en sundere en, og hun pludselig vil overtage din ret? Dette skete her.

Det gode er at man jo lave der hjemme!  Man kan grille de, eller bare riste de i ovnen.  Husk at lægge de i et fad – da marven kan blive flydende når den er varm.  For at tjekke om de er færdige, kan du bruge en kødnål, stik den i den tykkeste del, og når den er varm ind til benet er de færdige. Vores har taget fra 15-20 minutter – afhængig af størrelsen.

Til marvben laver du en god toast af surdejsbrød.  Når du laver en dejlig Chimichurri på en blonde ale bliver det fuldkomment.

Sidste gang vi lavede det – var det bare en stille andægtig stemning, da vi fortærede marven. Vi har ikke prøvet Anthony Bourdains måde at rense de sidste rester. Han og vennerne drikker Whisky af benene. Det må vi prøve næste gang!

Men vi drikker en god Brown Ale til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Du kan jo prøve disse brown ale:
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus
Ale no 16 fra Refsvindinge
Dronning Fanes Brown Ale fra Møns Bryghus


Ristede marvpiber med blonde chimichurri

Snadder!
5 fra 8 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marvpiber

  • 8 stk marvspiber Færdig skåret fra
  • Olivenolie lidt for at drysse over piberne
  • Salt og peber

Chimichurri

  • 2,5 dl belgian blonde du kan evt bruge en frugtig IPA også
  • 1 spsk havsalt
  • 3 fed hvidløg finhakket
  • 1 stor håndfuld frisk oregano
  • 1 stor håndfuld frisk persille
  • 4 stilke frisk timian
  • 1 knivspids chiliflager
  • 4 spsk malteddike
  • 1,2 dl Olivenolie (8 spsk)
  • Surdejbrødet

Sådan gør du
 

Chimichurri

  • Hæld den belgiske blond(ine) i en lille gryde og kog op.
  • Fjern gryden fra panden og rør ind saltet til det er opløst. Lad det køle ned
  • I en skål blander du hvidløg, chiliflager, malteddike og olie og bland godt. Hæld ind det kalde øl og bland godt.
  • Sæt på køl for at trække, til du skal bruge den.

Marvpiber

  • Tænd ovnen til 230 grader
  • Drys lidt olie over marvpiberne (på marvsiden), krydre lidt med salt og peber
  • Læg benene i en bradepande eller ildfast form med bensiden ned
  • Lad de så stege i ovnen i 15-25 minutter (afhængig af tykkelsen) Du kan evt stikke en kødnål eller lignende ned i midten af marven. Er den godt varm er den færdig.
  • Jeg grillet brødet i ovnen de sidste minutter - så de bliver godt brunristet.
  • Server benene med ristet brød og chimichurri.
Keyword Grill, Madretter med øl, Okse
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var