Dessert er jo godt, men jeg har ikke lavet så mange desserter i min karriere. Men jeg fandt ud at en Røget IPA Citron ostekage vil være den perfekte afslutning på en perfekt påskefrokost. Den solgule farve råber påske! Men er det kun påske? Nej – man bliver da glad af en sådan kage uanset når på året du får den.
Denne kage er fyldt med citroner og er superfrisk. Ikke bare i ostemassen men i den dejlge curd. IPA’en giver en ekstra dybde i ostemassen.
Jeg vælger at ryge kagen, da det giver kagen en ekstra kant.
Velbekomme!
Vi drak selvfølgelig en god IPA til. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Her er nogle gode IPA.
Midtfyns Double IPA
Beer Here Hop Punch
Amager Bryghus – Wookiee IPA
Røget IPA Citron ostekage
Equipment
Ingredienser
Ostekage
- 200 g digestive
- 125 g smør smeltet
- 500 g flødesost
- 100 g sukker
- 4 spsk IPA
- 2 spsk citronskal økologisk
- 2 stk æg
Lemon Curd
- 2 spsk citronskal
- 60 ml citronsaft (5 spsk)
- 100 g sukker
- 40 g smør værelsestemperatur
- 2 stk Æggeblommer
Servering
- piskefløde
- citronskal
Sådan gør du
Ostekage
- Tænd din Traeger/grill på 180 grader
- Smør en springform på ca 25 cm.
- Knus kiksen til rasp i en foodprocessor eller med kagerulle
- I en skål blander du kiks og det smeltede smør godt.
- Fyld mixen i formen og pres godt sammen med baksiden på en ske. Set den i køleskab i minimum 30 minutter
- I en mellemstor skål blander du flødeost, sukker, IPA og citronskal. Brug en stavmixer eller køkkenmaskine. Tilsæt et æg om gangen til de er godt blandet ind.
- Hæld mixen over kiksene. Bag i ca 35-40 minutter til midten har sat sig. Lad den køle ned i 20 minutter og sæt i køleskabet i minumum 3 timer
Lemon Curd
- I en gryde på medium/lav varme har du citronsaft, citronskal, sukker, smør og æggeblommer. Kog op, og lad den simre i 5-10 minutter under omrøring til den tykner. Lad den køle af
- Hæld curden over ostekagen. Lad den køle af i køleskabet
Servering
- Server med flødeskum med citronskal
- Velbekomme