Oksehaler??? Var ikke det noget gummiagtigt man fik i en eller anden suppe når man var barn i 70erne? Vi skal vel ikke lade nogle skæve minder fra barndommen styre hvad vi spiser. De har vist sig om og om igen at være fejl. Da vi skulle have en tapasaften, hvor det var flere rettet med øl, kom ideen om at prøve denne gamle ingrediens igen. Sliders er vel en god tapas ret. Hvorfor ikke lidt spicy? De sidste simreretter jeg har lavet er med porter eller brown ale. Til spicy mad passer IPA, hvorfor ikke simre i den? Eller bliver det for bittert med al humle? Interessant udfordring! Selvfølgelig skal den simre med mange grønsager.
Jeg tog også lidt af min chili jack daniels grillsauce i gryden. Mere chili med en anelse whiskey kan vel ikke skade?
Tilbehør? Vi har fundet en broccoli slaw, hvor vi bruger stammen på broccolien. Det smager fantastisk!
Vi lader oksehalerne simre i 3,5 timer, til de falder fra halebenet. Det blev ikke for bittert med IPA, og den blev heller ikke for stærk. Vi serverer med baguette, broccoli slaw. Det smager himmelsk! Ikke sidste gang vi prøver oksehaler!
Serveres med en IPA eller Pale ale. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Spicy IPA braiserede oksehale sliders med broccoli slaw
Ingredienser
Oksehaler
- 2-3 spsk Olivenolie
- 1 kg oksehaler med så meget kød som muligt
- 1 spsk groft salt
- 40 g Hvedemel
- 2 tsk nykværnet peber
- 2 tsk Chilipulver
- 1 stk Løg groft hakket
- 3 stk Gulerødder groft hakket
- 4 stilke Bladselleri groft hakket
- 1 stk rød chili hakket
- 0,66 l IPA jeg brugte Lagunitas
- 2 tsk chilisauce jeg brugte Jack Daniels chili bbq sauce
- 6 kviste frisk timian
Broccoli slaw
- 350 g broccoli stammen skrældes i tynde skiver
- 50 g Gulerødder revet
- 50 g rødkål fint snittet
- 100 g mayonnaise
- 1 tsk Sriracha sauce eller anden hot sauce
- Salt og peber til at smage
Sådan gør du
- Samle ingredienser
- Bland mel, salt, peber og chilipulver i en stor skål. Vend oksehalene i blandingen.
- Varm olien i en jerngryde og brun oksehalene på alle sider. Fjern oksehalene og læg tilside
- Tilsæt løg, gulerødder,chili og selleri og steg i 5-8 minutter eller indtil løgene er møre.
- Læg oksehalerne sammen med frisk timian tilbage i gryden. Hæld øl over. Læg på låg, og lad de simre på lav varme. Vend de efter 1 time og fortsæt braiseringen i 2 timer.
- Fjern de fra gryden. Brug 2 gafler til at rive kødet fra halebenet. Sæt til side.
- Snit stammen til broccoli med et kartoffelskræller . De snittede stykker smager fantastisk
- I en mellemstor skål tilsættes den snittede broccoli, gulerødder og rødkål. Rør sammen med mayo, Sriracha og salt og peber.
- Læg oksehaler på en slider/baguette, med broccoli slaw og afslut med topslider/baguette
Seneste kommentarer