Når man skal bygge en burger, er ketchup vigtigt.  Til vor ølburger laver vi en spicy porter ølketchup.  Vi laver den fra grunden af med saftige tomater.  Vi bruger en maltrig og smagsrig øl til at komplementere den rige smag af de andre ingredienser.  Den kan bruges til burger, pølser, grillmad og som pizzasauce.

Velbekomme!

Porter Ølketchup

No ratings yet
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 11 min
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g tomater
  • 2 stk charlotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk eplecidereddike
  • 300 g hakkede tomater fra dåse
  • 3 spsk brunt farin el 1/2 dl maltekstrakt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk Cayennepeber
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 dl Porter

Sådan gør du
 

  • Samle ingredienserne
  • Hak tomater, løg og hvidløg groft. Hæld blandingen i en olieret pande/gryde og dæk med aluminiumsfolie. Sæt i en forvarmet ovn på 170 grader. Bag i 30 minutter, fjern folien og bag i 30 minutter mere
  • Tag blandingen ud af ovnen. Hæld over i en gryde om du ikke allerede bruger en
  • Tilsæt brunt farin, æblecidereddike, tomater fra dåse, krydderierne og 3/4 dele af øllet.
  • Brug en stavblender for at lave en jævn masse. Tilsæt det sidste øl så du får den ønskede tykkelse på din ølketchup.
  • Afkøl din ketchup, hæld den i en lufttæt beholder. Den har ca 2 ugers varighed i køleskabet
  • Brug den til Burger, pølser, grillmad eller som pizzasauce

Noter

Inspireret af den norske øl og matboka
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var