Det bedste med at dagene bliver kortere og koldere, er at så er det tiden for simremad! Det er fantastisk når duften af den simrede mad spreder sig i køkkenet og huset. Man glæder sig hele dagen og sulten bliver ekstra stor.

I min barndom fik man mere eller mindre kastet oksehaler efter sig. Det var billig med. Ikke mere! Jeg blev overasket over prisen da jeg købte de, men godt smager de fortsat!

Simremad er ølmad. Øl beriger simremad på en fantastisk måde. Her har jeg brugt en sponseret julestout fra Midtfyns Bryghus både i gryden og fonden. Men alle stouts/porter kan bruges. Denne gang brugte jeg buillion terning hvor jeg brugte 50% vand og 50% stout. Derfor får den en ekstra god mad.

Du skal være tålmodig, da den samlede tid hurtig går op mod de 6 timer – men det er værd det!

Det bliver en fantastisk ret – til den drikker jeg en brown ale eller porter . Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Stout oksehalegryde

Dejlig, smagfuldt oksehalegryde
0 fra 0 stemmer
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 6 min
Samlet tid 16 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • Olivenolie
  • 2,5 kg oksehaler få slagteren til at dele de i ca 4 cm deler
  • 2 stk porrer
  • 2 stænger Bladselleri
  • 4 stk Gulerødder
  • 4-5 stilke frisk timian
  • et par stilk frisk rosmarin
  • 4 stk Laurbærblade
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk Hvedemel
  • 2 ds hakkede tomater
  • 275 ml Stout
  • 1 l kødølfond
  • 1 splasj Worcestershiresauce

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Brun oksehalerne. Gør det i en stor gryde. Du pebrer og salter og en godt, og en god sjat med olivenolie. Rør de rundt så de dækkes af olie og salt og peber. Brun til de gyldne brune - cirka 20 minutter. Fjern fra gryden.
  • Rens porrerne, del de i to på langs, skær de i bidder på ca 2 cm. Gør det samme med bladselleri. Skræl gulerødder og skær de også i 2 cm bidder.
  • I gryden hvor oksehalerne var, hælder du lidt olivenolie i gryden. Hæld de hakkede grøntsager sammen med de groft hakkede timian, rosmarin og hvidløg. Lad de stege på medium varme til de er bløde. Cirka i 20 minutter.
  • Tilsæt hvedemelet. Hæld in tomater og porter Så hælder du i oksehalerne og dækker med kødfond.
  • Kog op. Sæt på låget og skru ned for varmen. Lad det simre i cirka 5 timer til kødet falder fra benet. Rør rundt en gang i timen. Tilsæt fond hvid det er behov for det.
  • Du kan vælge om du vil tage kødet fra benet eller servere med ben. Jeg gør det sidste.
  • Krydre med worcestershire sauce og salt og peber.
  • Server med en god og cremet kartoffelmos
Keyword Featured Post, Madretter med øl, Okse
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var