Solæg er de bedste ølsnacks – se min originale post om øl solæg.   Jeg eksperimenterer med flere forskellige øl til min øllage.  Her bruger jeg måske den mest åbenbare: Sunshine fra Midtfyns Bryghus (sponseret).  Skal det ikke lidt solskin ind i et solæg?  Udover dette egner denne øl godt i en øllage.  Du kan selvfølgelig bruge andre gyldne og brown ales.

For at få den gule sol marmoreringen bruger du skallerne fra 2-3 gule løg og koger de sammen med øllagen.  Når æggene er kogt banker du de let i begge ender og ruller de let så de krakelerer, før de lægges i lagen.

Æggene er de bedste snacks.  Her står det mest vanlige tilbehøret – men du kan også eksperimentere med dette.  Hvad med å tage det traditionelle på den første halve for at eksperimentere på den anden?

Jeg drikker selvfølgelig en Sunshine til sammen med en snaps.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Tak til Midtfyns Bryghus for de gode øl.

Sunshine øl solæg
Print Recipe
Gul marmorerede solæg
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 5 min
Tilberedningstid Ventetid
20 min 2-3 dage
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 5 min
Tilberedningstid Ventetid
20 min 2-3 dage
Sunshine øl solæg
Print Recipe
Gul marmorerede solæg
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 5 min
Tilberedningstid Ventetid
20 min 2-3 dage
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 5 min
Tilberedningstid Ventetid
20 min 2-3 dage
Ingredienser
  • 6 stk Æg
  • 1 l Ale jeg brugte Sunshine - men alle gyldne ale
  • 125 g salt
  • 2-3 stk forårsløg du skal bruge skallerne
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle alle ingredienser
  2. Skræl 2 -3 løg og spar på de gule skræk. Det giver en god gul marmorering
  3. Lav øllagen. Hæld Sunsine (eller anden ale) i gryden, tilsæt salt og løgskallerne. Giv det et kort opkog.
  4. Kog op vand og læg æggene i. De skal koge i 20 minutter. Jeg tager tiden fra den tid de begynder at koge igen andre fra de lægger de i.
  5. Tag øllagen af varmen, og lad den køle ned. Når den er kold, sigtes den for løgskallerne og hæld den på et glas du kan gøre helt tæt.
  6. Hæld det kogende vand fra æggene, og skyl de i koldt vand. Bank de først let i bunden og toppen, så rul dem let til overfladen krakelerer. Lad æggene ligge i øllagen 2-3 døgn. (Har en gang prøvet at teste efter et døgn da jeg bare ville have en snack - de smagte godt da også - men bedre efter flere dage. I lagen kan de holde sig i 2-3 uger.
  7. Pil æggene, og skyld dem i kold vand. Del æggene i 2 med en skarp kniv. Brug en teske eller gaffel og pil forsigtig blommen ud. Der den var tager du sennep, tabasco, soya eller eddike - eller andet tilbehør. Læg blommen tilbage omvendt - altså med buen op. Server med en øl og snaps som snack! Fantastisk!
Del denne opskrift