I de gode gamle dage i det forrige årtusinde fik jeg ofte fiskebudding til middag.  Kedelig, smagløs og intetsigende.  Den jeg fik var industriel og sikkert fyldt op med ”tomme” ingredienser.  Da bliver spørgsmålet, er det muligt at løfte denne gamle ret, den var sikkert god når bedstemor lavet den?

Vi går til fiskehandleren og køber god fisk.  Al hvid fisk passer, men han anbefalede mørksejen denne dag, og jeg fulgte hans råd.  Et godt råd.  For at få den lidt mere smagfuld og spændende, bruger vi en del urter og grøntsager, og med lidt hvedeøl i, går du aldrig fejl i byen.

Det som er vigtigt, er at alt skal være isende koldt.  Dette for at farsen samler sig. Noget andet som er vigtigt er at du må bruge fisk som ikke har været frossen.  Da vil ikke farsen samle sig.  Det kan være smart at stege en prøvedelle for at se om krydringen er rigtig.

Når du har lavet buddingen færdig – kan du servere den på den vanlige måde.  Steg den i skiver og server med kartofler, server hel med hvid sovs – eller lav et fiskebudding smørrebrød-

Server med en hvedeøl.  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Eksklusiv Øl- og fiskebudding

En dejlig opdateret eksklusiv øl- og fiskebudding
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Frokostret, Hovedret
Køkken Norsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g Mørksej Eller anden hvid fisk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Æg
  • 3,5 dl Fløde
  • 1,5 dl øl En Wit eller anden hvedeøl
  • 1 stk rød peber
  • 1 spsk frisk timian hakket
  • 1 spsk løvstikke frisk hakket
  • 1 spsk bladpersille frisk hakket
  • Smør
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk karry

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser. NB!!!! Husk at fisken skal være fersk - aldrig frosset!
  • Skær fiskefileterne i terninger, Sæt fisk, æg, øl og fløde koldt i fryseren i en halv time
  • Mos fisken i en stavblender, ha i salt. Bland ind æg, øl og fløde. Kør til en lind fars
  • Finhak den røde peber. Hæld den i blenderen sammen med de friske urter. Smag med salt og peber. Steg eventuelt en prøvedelle.
  • Fyld farsen i en form. Pensl farsen med smeltet smør
  • Steg farsen i ovnen ved 180 grader i ca 20-25 minutter. Afkøl
  • Den kan serveres
Keyword Fisk, Madretter med øl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var