Oplev Smagen: Grillede Ølmarinerede Artiskokhjerter med Parmesan og Prosciutto
Er du på udkig efter en unik og smagfuld ret, der kan pifte enhver middag op? Så lad mig introducere dig til de grillede ølmarinerede artiskokhjerter med parmesan og prosciutto. Denne ret er en sand smagsoplevelse, der kombinerer den delikate smag af artiskokker med rigdommen fra ølmarinaden og den salte lækkerhed fra prosciutto.
Smagseksplosion i Hver Bid
Denne ret starter med artiskokhjerter, som marineres i en blanding af øl, olivenolie, hvidløg, citronsaft og friske krydderurter. Marinaden tilføjer en dybde af smag, der forstærkes under grillning. Når artiskokhjerterne er gyldne og let karamelliserede, bliver de omsvøbt i prosciutto, hvilket tilføjer en himmelsk saltet dimension.
Den Perfekte Topping: Parmesan og Ølbalsamico Glaze
For at afrunde retten, strøs friskrevet parmesanost over de varme artiskokhjerter, som smelter blidt og skaber en cremet tekstur. En drizzle af ølbalsamico glaze tilføjer en sød og syrlig kontrast, som komplementerer de øvrige smage perfekt.
Grillede Ølmarinerede Artiskokhjerter med Parmesan og Prosciutto
Equipment
Ingredienser
- 1 ds artiskokhjerter ca. 400 g, drænet og halveret
- 250 ml øl en lager eller ale
- 60 ml olivenolie (4 spsk)
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 stk citron saften fra
- 1 spsk friske krydderurter f.eks. timian eller oregano, hakket
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk friskkværnet sort peber
Parmesan og Prosciutto
- 8-10 skiver prosciutto afhængigt af antallet af artiskokhjerter
- 50-75 g parmesanost revet eller i flager
- 2-3 spsk Øllsamico glaze Se opskrift i posten og noter
- Frisk basilikum en lille håndfuld blade
Sådan gør du
- Forbered Marinaden: I en skål, bland øl, olivenolie, hvidløg, citronsaft, krydderurter, salt og peber. Bland godt.
- Læg artiskokhjerterne i marinaden og sørg for, at de er helt dækkede. Lad dem marinere i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere for mere smag.
- Forvarm grillen til medium-høj varme.
- Fjern artiskokhjerterne fra marinaden og grill dem på den forvarmede grill, indtil de er gyldne og let karamelliserede, ca. 3-5 minutter på hver side.
- Når artiskokhjerterne er grillede, vikl en skive prosciutto omkring hver artiskokhjerte. Afhængigt af størrelsen på dine artiskokhjerter og prosciutto, kan du behøve at skære prosciuttoen til, så den passer.
- Drys revet parmesanost over artiskokhjerterne og dryp med ølsamico glaze. Mængden af parmesan og ølsamico kan justeres efter smag.
- Pynt med friske basilikumblade og server.