Vores næste ølcocktail kommer fra Mexico.  En ølcoctail hvor øl er den eneste alkoholiske drik i cocktailen.  Det er ingen spiritus.

Michelada er en mexicansk ølbaseret cocktail, der ofte er lavet med krydret tomatsaft, limejuice, og forskellige krydderier. Det kan også indeholde ingredienser som Worcestershire sauce, soyasauce, chili pulver eller sauce, og salt eller rimmede med salt og chili pulver. Oprindelsen af ​​drinken er uklar, men det er ofte tænkt at have sin oprindelse i Mexico og er blevet populær i mange lande. Det nydes ofte som en forfriskning eller appetitvækker, især i varmt vejr og ofte nydes sammen med skaldyr eller krydrede retter.

Mange bruger en mexicansk pilsner.  Jeg har brugt den lyse dejlige lyse ale – Sunshine fra Midtfyns Bryghus.

Prøv dig frem – og skål!

Michelada

Dejlig drink fra Mexico
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Ret Drinks
Køkken Ølcocktail
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 1 ksnp salt
  • 1 knsp Cayennepeber
  • 1 stk limebåd
  • 1,5 ml frisk limejuice
  • 2 stænk Worcestershire sauce
  • 2 stænk tabasco sauce
  • 1 mnsp sort peber stødt
  • 1 knsp sellerisalt
  • 0.33 l pilsner eller lys ale
  • 1 stk limebåd til pynt

Sådan gør du
 

  • Hæld lige dele salt og cayennepeber på en tallerken eller i en lav skål.
  • Gnid limeskiven langs halvdelen af halvlitersglasset og dyp derefter kanten i salt-cayenneblandingen.
  • Tilsæt limesaft, Worcestershiresauce, Tabasco, sort peber og sellerisalt i glasset.
  • Fyld med øl og pynt med en limebåd.

Noter

Opskrift 302
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var