Det skulle man vel ikke tro, men jeg er selv et levende bevis!

Efter jeg startet arbejdet med min kommende bog ”Øl i BBQ – Beerbeque” har jeg gået ned 3 størrelser i mine cowboybukser.  Jeg har passeret 20 kilo og regner med at tage 15-20 til i indeværende år. Jeg har gået på en såkaldt Keto diæt – eller LCHF – Low Carb High Fat. Det hele baseret på grillmad.

De retterne jeg har spist mest, er kyllingekebab (lavet på rotisseri), kylling, tacos, fisk, lam eller en god, saftig bøf.  Godt krydret på en ”seng af salat”, og/eller med gode grøntsager. Til bøffen passer det også med en god bearnaise.  Til morgenmad er bacon og æg den slankende kost. Det er vel ikke verdens værste kur vel?

Hvad er en keto – LCHF diæt?
En ketogen diæt, eller keto diæt for kort, er en kost med lavt kulhydratindhold og højt fedtindhold. (LCHF) Du reducerer drastisk kulhydratindtaget og erstatter det med fedt. Denne reduktion af kulhydrater sætter din krop i en metabolisk tilstand kaldet ketose. Når dette sker, bliver din krop meget effektiv til at forbrænde fedt til energi. Du kan altid spise dig god og mæt.

Det er muligt at følge en LCHF-diæt og stadig nyde BBQ-fødevarer. Her er nogle tip til at følge en LCHF-venlig BBQ-diæt:

  • Vælg proteinkilder, der er høje i fedt og lave i kulhydrater, såsom oksekød, svinekød, lam og kylling.
  • Brug marinader og saucer med lavt kulhydratindhold, eller lav dine egne ved hjælp af ingredienser som olivenolie, eddike og krydderurter.
  • Undgå sukkerholdige BBQ-saucer og vælg i stedet tomatsaucer eller en hjemmelavet version lavet med naturlige sødemidler som stevia eller sukrin.
  • Grill grøntsager som tilbehør, såsom peberfrugter, løg, champignoner og squash.
  • Brug salatblade eller andre grøntsager med lavt kulhydratindhold som erstatning for hamburgerboller eller sandwichbrød.
  • Begræns indtaget af sideretter med højt kulhydratindhold, såsom kartoffelsalat og bønner i ovn, og vælg i stedet grillede grøntsager eller en salat.

LCHF er en videnskab, og jeg kan ikke dække det hele her. Vil du lære mere om LCHF – Keto diæter er det mange kilder på nettet.

Hvis du vil læse mere specielt om Keto BBQ – findes det flere bøger på Mofibo

Det er bare at søge og så prøve sig frem!  Tag gerne kontakt om du har spørgsmål!

SE MINE GRILLOPSKRIFTER HER

BOGEN ØL I BBQ – BEERBEQUE KOMMER I FORÅRET 2023