Da jeg voksede op i forrige årtusinde fik jeg fisk hver tirsdag.  Oftest let saltet torsk med gulerødder, ærter, kartofler og brunet smør. Til minde om min mor som gik bort juleaften har opgraderet denne ret i hendes ånd.Vi talte om retten, da jeg sagde jeg ville have med den i min kommende bog med øl i fisk.

Vi opgraderer min barndoms middag på følgende måde. Torsken pocheres i hvedeøl, det passer godt med hveden vi så på marken fra køkkenvinduet.  Jeg laver en gulrodspurè med ale. Min mor kunne godt lide bacon med fisk, men det var for dyrt når jeg var ung, men jeg bruger det nu. Udover det er det gamle tilbehør.  Jeg lagde også ind et ekstra steg for torsken.  Jeg lod den ligge i 15-20 minutter med salt, lidt citronsaft og en sjat akvavit.  Dette for at gøre torsken mere fast, og min mor elsket en god akvavit.


Man kan pochere fisk på mange måder.  Jeg valgte den som er tættest på den måde min mor gjorde det.  Jeg la torsken i gryden med det kolde øl. Du skal bruke øl i en ratio 3:1 i forhold til torsken. Jeg lavede for 2, så 400 g fisk – 1,2 liter øl . Så lod jeg den øllet koge op og tog gryden af panden.  Derefter lod jeg den trække i ca 8 minutter.  Hvor længe den trækker kommer an på hvor tyk fisken er. Gulrodspureen blev også meget god.

Til fisken drikker jeg en god pilsner.
Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Øllene jeg har brugt har jeg fået fra Midtfyens Bryghus. Jeg brugte WIT for torsken og Moonshine for gulsrodspureen

Tordis' ølpocherte torsk

Min favorit torsk
5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Norsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 800 g torskeloin eller filet
 • 2,4 l hvedeøl jeg valgte WIT for Midtfyns Bryghus
 • 250 g Bacontern
 • 400 g ærter frosne
 • kartofler til servering

Gulerodpure

 • 450 g Gulerødder
 • 180 ml Ale jeg brugte Moonshine fra Midtfyns Bryghus
 • 4 spsk Smør
 • 1 tsp havsalt
 • 1-2 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

 • Samle alle ingredienser
 • VALGFRIT: I et fad fordeler du fiskestykkerne. Strø lidt salt på, og hæld citronsaft og snaps over. Brug rigelig med snaps! Lad det marinere i 15-30 minutter. Saltet og snapsen gør at fisken forbliver fast, og gør underværker for smagen.
 • Start med gulerodspureen, det tager længst tid Skær guleroden i tynde skiver
 • I en mellemstor gryde, hælder du øl, gulerødder, smør og salt. Kog op, skru så ned varmen og læg et låg på. Lad det simre i 20-30 minutter til de er møre. Det er vigtig at det er under låg, så væsken ikke fordamper. Øllet, smøret og saltet giver smag.
 • Når du kan mose gulerødderne med en gaffel, bruger du en hulske til at overføre gulerødderne til en blender. Der er meget væske igen. Tag også 120 ml af væsken i blenderen, sammen med 1 spsk med citronsaft.
 • Blend til det bliver en jævn pure. Har du behov for mere væske, brug mere fra gryden. Smag til med salt og mere citron.
 • I en gryde lægger du torsken. Hæld øllet over. Kog op. Når boblerne kommer tager du gryden fra blusset, og lader den trække, Det varierer med tykkelsen hvor længe den skal trække, men det tager 6-12 minutter
 • Steg baconet
 • Blancher ærterne i kogende vand i 3-4 minutter
 • Server - gerne med kartofler - min far ville aldrig accepteret en ret uden kartofler
 • Spis med glæde
Keyword Fisk, Madretter med øl, Torsk
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var