Kongen af bøf – Côte du Beouf. Wow jeg blev overrasket første gang jeg smagte på den. Den smeltet simpelten på tungen. Fantastisk! Grunden er at det er en ribeye som sidder tæt på skulderen. Da er den dejlig marmoreret

Den kan jo serveres nydes som en bøf med den sauce og tilbehør du måtte ønske. Vi lavede den til frokost og lavede da et smørrebrød med rugbrød, Côte du Beouf, bernaise og sprøde gyldne ølsticks.

Kartoffelsticksene blev lavet i en ale i 2,5 timer, så vi fik draget al stivelse ud. Da var al stivelse væk og de blev helt sprøde. Du kan også la de ligge i mindre tid – men de burde ligge i minimum 1 time.

Når bøffen har hvilet i 10 minutter – så trancherer du den i tynde skiver. Gør det gerne ved bordet. Server og nyd det!

Til bøffen drak jeg en god bock. Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Côte du Boeuf med Ølsticks
Print Recipe
Fantastisk velsmagende bøf
Antal personer Forberedelses tid
2 personer 10 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1 time 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
2 personer 10 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1 time 2 timer
Côte du Boeuf med Ølsticks
Print Recipe
Fantastisk velsmagende bøf
Antal personer Forberedelses tid
2 personer 10 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1 time 2 timer
Antal personer Forberedelses tid
2 personer 10 minutter
Tilberedningstid Ventetid
1 time 2 timer
Ingredienser
Cotdu Boeuf
Ølsticks
Antal personer: personer
Instruktioner
Cote du Boeuf
  1. Samle alle ingredienser
  2. Bøffen skal være i rumtemperatur, derfor bør du tage bøffen ud af køleskabet en times tid før stegning. Tag den ud af pakningen og lad den stå utildækket.
  3. Salt og giv bøffen friskkværnet peber
  4. Giv en stor pande lidt olie og varm den godt op. Steg bøffen på alle sider 1-2 minutter, så den får en god stegeskorpe.
  5. Skru ned for varmen. Tilsæt rigelig med smør (koldt), hvidløg, timian, rosmarin og oregano. Jeg sætter panden ud på grillen som er på 120 grader og lader den få ca 35-45 minutter alt efter tykkelsen. Jeg går ud en gang i blandt og hælder noget af krydderierne og urtene over bøffen. Kernetemperaturen skal være 55 grader. Jeg lader den også få en lille tur direkte på grillen for at få en endnu bedre stegeskorpe. Du kan alternativt lad den stå at stege på pladen på lave varme istedet for grillen/ovnen
  6. Lad den dejlige bøf hvile i ca 10 minutter før du skærer den. Vi serverede på rugbrød med bernaise og ølsticks
Ølsticks
  1. Skær kartoflerne i tynde sticks. Du får absolut bedst resultat med et mandolin jern.
  2. Læg sticksene i øl med et par tsk salt. Dette trækker stivelsen ud. Det burde ligge 1 time - men mine lå i 2,5 timer og det var ingen stivelse igen
  3. Bland olie og krydderier i en skål og vend sticksene i disse.
  4. Tænd frituren eller varm olie i en gryde til 180 grader. Steg sticksene til de er gyldne og sprød
  5. Samle dit smørrebrød med Côte du Boeuf, bernaise og sticks.
Del denne opskrift