Lam er og bliver mit favoritkød.  Søndagsmiddag med lammekølle er altid et hit. Men hvad med en varm sommersøndag?  Kan man lave den lidt mere grill og sommervenlig, med en dejlig stegeskorpe? Jeg har set flere som laver en ”butterfly” eller sommerfugl lammekølle.  Man skærer ud benet, og skærer op de tykkeste dele, så køllen brættes ud som en sommerfugl. Se hvordan her:   Dette giver en stor grillflade og kort grilltid.

Jeg laver en 2 stegs marinering.  Den bliver druknet i Moonshine fra Midtfyns Bryghus over natten, for så at blive marineret i en øl, sennep og urter i 6-8 timer.

Resultatet bliver fantastisk.  Velsmagende, mørt lam, med en dejlig stegeskorpe.  Til lammet serverer vi rosmarinkartofler og salat.  Jeg angrer lidt på at jeg ikke lavede en sauce på det udbenede lammeben.  Det vil jeg gøre næste gang.

Det blev rester tilbage, men hvad gør det?  Du kunne skæres i tynde skiver til et fantastisk pålæg, men jeg skar det i bidder, tilsatte hjemmelavet kebabkrydder og lavede den mest fantastiske lammekebab. Opskrift på denne kommer senere.

Til lammet drak jeg også en Moonshine!  Se hvordan øl og mad passer sammen her.

Du kan også finde flere opskrifter i min kogebog  ”Øl i Mad”

Grillet "sommerfugl" lammekølle med krydderurter
Print Recipe
Fantastisk smagfuld lammekølle
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
40 minutter 12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
40 minutter 12 timer
Grillet "sommerfugl" lammekølle med krydderurter
Print Recipe
Fantastisk smagfuld lammekølle
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
40 minutter 12 timer
Antal personer Forberedelses tid
6 personer 30 minutter
Tilberedningstid Ventetid
40 minutter 12 timer
Ingredienser
  • 1 stk lammekølle udbenet og "butterflied", skær af det tykkeste fedt
  • 0,5 l øl brugte Moonshine fra Midtfyns Bryghus
Krydderurt marinade
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Samle ingredienser
  2. Ben ud lammekøllen, og skær den ud som en sommerfugl. (Se video over)
  3. Læg sommerfugl lammet i et fad, hæld øl over, dæk med film eller aluminiumsfolie. Lad den marinere til næste morgen. Om øllet ikke dækker 100% kan du hælde mere over, eller vende lammet en gang undervejs.
  4. Næste morgen blander du alle ingredienser for marinaden. Brug en blender til at lave en pure af den.
  5. Skær harlekin mønster på fedtsiden af lammekøllen, og gnid marinade ind på hele siden. Vend køllen og gør det samme på den andre side. Dæk igen med film/folie, og sæt den i køleskabet 6-10 timer.
  6. Tag lammet ud 45-60 min før du skal grille.
  7. Tænd grillen til medium/høj varme (180-200) grader
  8. Vi lavede rosmarinkartofler og satte de over lidt før lammet.
  9. Tør af det meste af marinader og læg lammet på grillen. Med fedtsiden ned. Vend efter ca 15 minutter. Den skal grille 30-40 minutter afhængig af størrelse. Kernetemperaturen skal være 63 grader for lys rosa. Ønsker du den rødere kan du tage den på 60 grader
  10. Lad den hvile under folie i ca 10 minutter
  11. Server med rosmarinkartofler og salat.
Del denne opskrift