Vil du overraskes? Overraskes over smag, overraskes over farve og overraskes over, hvor godt en lidt misforstået rodfrugt kan smage?

Prøv at ryge og grille en kålrabi. Midten af rodfrugten bliver mør, smagfuld og får en fantastisk orange farve. Skindet bliver sprødt.

Kan bruges til bøffer, til tilbehør eller bare som pålæg.

Jeg brugte en belgisk ale i bastesaucen, 

Til retten drak jeg en brun beligisk ale.  Se hvordan mad og øl passer sammen her.

Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus

Røget helt Kålrabi

Fantastisk smagfuld kålrabi
No ratings yet
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 4 t
Samlet tid 4 t 5 min
Ret Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk, Norsk

Ingredienser
  

  • 1 stk kålrabi hel

Basteolie

  • 100 ml olie
  • 70 ml ale
  • 1,5 tsk stødt koriander
  • 2 spsk ahorn sirup

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Læg rygningschips i blød. Ahorn er godt til grøntsager.
  • Sæt grillen til indirekte grilning. Sæt rygeboksen ind, så du får røg.
  • Skrub kålrabien godt under rendende vand. Sørg for at få alle urenheder væk.
  • Med en skarp kniv skærer du top og bund af kålrabien. Stik også med kniven i top og bund, så olien til at trænge ind, når den grilles.
  • Stik gerne 3 metal grillspyd gennem kålrabien, så varmen fordeles bedre.
  • Sæt kålrabien på aluminiumsfolie, som kan samle safter og sæt den på indirekte grilning.
  • Bland ingredienserne sammen til basteolie og kog det op. Børst kålrabien med olie.
  • .Børst, så kålrabien hvert 30 minut. Den skal totalt have 3,5 til 4 timer. Afhængig af, hvor stor den er. Den skal være mør hele vejen igennem.
  • Server som sideret, skær ud som bøffer eller brug som pålæg. Hæld gerne resten af basteolien .
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var