Til retten drikker jeg en en bock. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle bock du kan prøve.
Doppel Bock fra Krenkerup Bryggeri
Maj Bock fra Jacobsen
HP Bock andre fra Bryggeriet Refsvindinge
Blomkålsschnitzler med Øl
Ingredienser
- 1 stort blomkålshoved
- 100 g mel
- 200 ml øl helst en lys øl
- 2 æg
- 150 g rasp brødkrummer
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- Salt og peber efter smag
- Olie til stegning
Smørsauce
- 150 g smør
Kadroffeltern
- 800 g Uskrællede kartofler i små tern (ca. 1 x 1 x cm)
Ærter
- 400 g Dampede ærter
"Dreng"
- 1 Citron usprøjtet i 4 tykke skiver
- 4 spsk Høvlet peberrod
- 4 spsk Kapers
- 4 stk Skal fra Aubgergine
Sådan gør du
- Fjern bladene og skær blomkålshovedet i cirka 2 cm tykke skiver. Du kan få omkring 4-6 "schnitzler" fra et stort blomkålshoved, afhængigt af størrelsen.
- I en skål, pisk melet sammen med øl og æg, indtil du har en glat og lidt tyk dej. Hvis dejen er for tynd, kan du tilsætte lidt mere mel.
- I en ny skål, bland rasp, paprika, hvidløgspulver, løgpulver, samt lidt salt og peber.
- Dyp først blomkålsschnitzlerne i øldejen, så de er helt dækket.
- Derefter dyp dem i de piskede æg.
- Til sidst dyp dem i raspblandingen, sørg for, at de er jævnt dækket.
- Varm olie i en stor pande over middelhøj varme. Oliehøjden skal være omkring 1 cm i panden.
- Steg blomkålsschnitzlerne i olien i cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
- Lad schnitzlerne dryppe af på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
Smørsovs
- Lad smørret blive gyldent i en pande. Hæld i kande uden at få bundfaldet med
Råstegte Kartoffeltern
- Steg kartoffeltern i olie/snør til de er sprøde og gyldne
"Dreng"
- Lav en dreng af en citronskive til hver schnitzel. Fordel kapers og peberrod over og læg stegt skal fra Aubergine på toppen (om du har)
Servering
- Server blomkålsschnitzlerne med en smørsovs, kartoffeltern, dampede ærter og "dreng"
- Velbekomme!
Noter
Opskrift. 463
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var