Blomkålsschnitzel med Øl – Sprødt, Fyldigt og Fuldt af Smag

Der er noget tilfredsstillende ved en perfekt tilberedt schnitzel. Den sprøde overflade, den bløde indre og smagen af stegt dej, der smelter sammen med krydderierne. Men hvad hvis vi tager det klassiske koncept og giver det et grønt twist? Det er præcis, hvad denne opskrift på blomkålsschnitzler med øl handler om – et vegetarisk alternativ, der er både mættende og fuld af smag.

Blomkål er en alsidig grøntsag, som virkelig kommer til sin ret i denne ret. Når den bliver skåret i tykke skiver, bagt og paneret, bliver den både mør og sprød på den helt rigtige måde. Tilsætningen af øl til dejen gør paneringen ekstra luftig og let, og samtidig tilføjer den en subtil bitterhed, der spiller godt sammen med de øvrige ingredienser.

Hvorfor øl?

Øl i panering er ikke nyt, men det giver et interessant twist. Når øllet kombineres med mel og æg, får man en panering, der både bliver sprød og luftig. Øllets kulsyre gør dejen let, mens maltens sødme og bitterhed giver dybde til smagen. Det er ikke dominerende, men den ekstra nuance i smagen gør hele forskellen.

Den perfekte balance

Tilbehøret til schnitzlerne er lige så vigtigt som selve schnitzlerne. I denne opskrift ledsages de sprøde blomkålsschnitzler af råstegte kartoffeltern og dampede ærter – en klassisk kombination, som både tilfører sprødhed og friskhed. De gyldne kartoffeltern, sprødstegt i smør og olie, bringer en rustik kontrast til de lettere schnitzler. Ærterne, der dampes kort, giver et friskt og grønt element til retten.

Men vi stopper ikke der. “Drengen”, som består af en citronskive toppet med kapers og friskrevet peberrod, tilføjer en syrlig og skarp kontrast, der skærer igennem fedmen fra smørsaucen og paneringen. Hvis du har adgang til aubergineskal, kan du stege det og bruge det som pynt for at give retten et ekstra lag af tekstur.

Smørsaucen – prikken over i’et

Ingen schnitzel er komplet uden en god smørsauce, og her er det ingen undtagelse. Det brunede smør giver en nøddet, dyb smag, der hældes over schnitzlerne lige før servering. Det smelter ind i paneringen og fremhæver de krydrede noter fra paprika og hvidløgspulver. Sammen med citronen fra “drengen” skaber smørsaucen en harmonisk afslutning på hver bid.

En ret vi vil vende tilbage til

Denne blomkålsschnitzel med øl er et vegetarisk måltid, der formår at være både sprødt, fyldigt og smagfuldt. Det er en ret, der er nem at lave, men som samtidig har en sofistikeret smagsprofil. Den sprøde panering, de rustikke kartofler, de friske ærter og den skarpe “dreng” skaber tilsammen en velafbalanceret tallerken, som vi helt sikkert kommer til at lave igen.

Så næste gang du har lyst til at prøve noget nyt til middag, hvorfor så ikke give denne blomkålsschnitzel et forsøg? Det er en vegetarisk ret, der imponerer både i smag og præsentation.

Velbekomme!

Blomkålsschnitzler med Øl

5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Europæisk, vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stort blomkålshoved
  • 100 g mel
  • 200 ml øl helst en lys øl
  • 2 æg
  • 150 g rasp brødkrummer
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • Salt og peber efter smag
  • Olie til stegning

Smørsauce

  • 150 g smør

Kadroffeltern

  • 800 g Uskrællede kartofler i små tern (ca. 1 x 1 x cm)

Ærter

  • 400 g  Dampede ærter

"Dreng"

  • 1 Citron usprøjtet i 4 tykke skiver
  • 4 spsk Høvlet peberrod
  • 4 spsk Kapers
  • 4 stk Skal fra Aubgergine

Sådan gør du
 

  • Fjern bladene og skær blomkålshovedet i cirka 2 cm tykke skiver. Du kan få omkring 4-6 "schnitzler" fra et stort blomkålshoved, afhængigt af størrelsen.
  • I en skål, pisk melet sammen med øl og æg, indtil du har en glat og lidt tyk dej. Hvis dejen er for tynd, kan du tilsætte lidt mere mel.
  • I en ny skål, bland rasp, paprika, hvidløgspulver, løgpulver, samt lidt salt og peber.
  • Dyp først blomkålsschnitzlerne i øldejen, så de er helt dækket.
  • Derefter dyp dem i de piskede æg.
  • Til sidst dyp dem i raspblandingen, sørg for, at de er jævnt dækket.
  • Varm olie i en stor pande over middelhøj varme. Oliehøjden skal være omkring 1 cm i panden.
  • Steg blomkålsschnitzlerne i olien i cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
  • Lad schnitzlerne dryppe af på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.

Smørsovs

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Hæld i kande uden at få bundfaldet med

Råstegte Kartoffeltern

  • Steg kartoffeltern i olie/snør til de er sprøde og gyldne

"Dreng"

  • Lav en dreng af en citronskive til hver schnitzel. Fordel kapers og peberrod over og læg stegt skal fra Aubergine på toppen (om du har)

Servering

  • Server blomkålsschnitzlerne med en smørsovs, kartoffeltern, dampede ærter og "dreng"
  • Velbekomme!

Noter

Opskrift. 463
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var