Målet var at lave den ultimative ølburger. Så hvorfor ikke gå ”all in”? Ikke bare bruger vi øl som krydderi i øllet, men også i det meste af tilbehøret!
På bloggen har vi på det seneste opskrifter på Øl, Bacon og Løg Marmelade, Ølfritter, Spicy Porter Ølketchup og Porter og Chili Ølmayonnaise. Alle smager fantastisk alene, men når vi bringer det hele sammen i en burger, bliver synergien fantastisk.
Selve ølburgeren får en fantastisk smag når øllet forstærker kødsmagen. Vi brugte en smagsrig porter som også går godt til cayennepeber. Når man bruger øl, kan den nemt blive lidt for blød. Brug panko brødrasp til at gøre passe fast til grillen.
Brødet er vigtig for en god burger, og vi brugte gode brioche boller. Når vi til sidste samlet bliver resultatet fantastisk. En af de mest smagfulde burgere med fritter vi har fået. Bedre en Gasolin(stor hit i Kbh for tiden) sagde en, og en anden sagde: Havde du serveret denne fra en Food Truck ville det være en lang kø. Det lever jeg længe på!
Til denne ølburger passer det godt med en IPA. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Den ultimate spicy ølburger
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- 1 stk Æg håndpisket
- 2 fed hvidløg hakket
- 2 tsk Worcestershiresauce
- 1 tsk Cayennepeber
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk tørret sennep
- 2 tsk groft salt
- 1 tsk sort peber
- 50 g Løg raspet
- 15 g Panko brødrasp brug nok til at få en fast burger
- 60 ml Porter
- 6 stk hamburgerboller Helst brioche
- 6 skiver Cheddarost valgfrit
Sådan gør du
- Samle alle ingredienser
- I en stor skål blander du kød, løg, hvidløg, æg, brødrasp, worcestershire sauce, porter og krydderier
- Fra blandingen laver du burgerne i passende størrelser. Lav de tykkere ud mod siderne end i midten, så bugner de ikke op så meget i midten
- Grill på medium varme i ca 7-9 minutter per side. Når du vender de putter du ost på, om du vil have det.
- Fjern fra grillen og samle din ultimative ølburger!
- Server!
Seneste kommentarer