Shawarma er godt.  Til aftensmad og dagen derpå mad.  Jeg har været på kur i år, og tabt et stort antal kilo, og shawarma, har været en favorit på menuen.  I det senere har det været mest kyllinge shawarma.  Jeg har jo en rotisserie med et stort spyd.  Kan man ikke bruge det, til at lave shawarma næsten som på shawarmabar?   Det viser sig, at det kan man.

Jeg køber kyllinge overlår, da de er mest smagfulde.  De bliver udbenet og jeg fjerner skindet.  Jeg sparer ben til fond, og skindet sprødsteges til fantastiske snacks.  Kyllingen bliver marineret i en lage af øl og krydderier.  De trædes ned over spydet, krydres mellem lagene af kylling.  Så tændes det for bagbrænderen og vi lader kyllingen snurre rundt.   Efterhvert som det yderste bliver færdig, skæres det af, som på shawarmabaren.   Du kan evt vente til den er gennemstegt, så bliver ydersiden godt stegt.

Du kan lave dit eget shawarma, eller købe en færdig.  Jeg kan bedst lide at lave selv, da man kan styre hvad du får ind i kroppen.

Du kan server i pita med det sædvanlige tilbehør, eller lave en durumrulle med tilbehør.  Det er dit valg!

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Druknet kylling shawarma på rotisierre

Fantastisk velsmagende kylling shawarma
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 30 min
12 t
Samlet tid 13 t 50 min
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Europæisk
Antal 6 personer

Equipment

Ingredienser
  

  • 2 kg kyllinge overlår

Marinade

  • 3 stk citroner saften
  • 120 ml olivenolie
  • 100 ml øl
  • 2 spsk hvidløgspulver
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk malt peber
  • 4 tsk malt spidskommen
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 knsp kanel
  • chiliflager

Hjemmelavet Shawarma Krydderi

  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk allehånde
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk chiliflager

Sådan gør du
 

  • Samle alle ingredienser
  • Rens dine overlår. Fjern skind - lav sprødt kyllingeskind af de! Fjern ben - brug dem til en fantastisk fond! Læg kyllingelår i en stor skål
  • Bland alle ingredienser til marinaden
  • Hæld marinaden over kyllingerne i skålen, og bland godt ind. Lad den stå i marinaden i mindst 6 timer, helst natten over. Du kan gerne vende de undervejs i marinade, så du er sikker på den er blandet godt ind.
  • Tænd for bagbrænder på din grill. Temperaturen skal være 180-200 grader. Har du ikke bagbrænder kan du sætte din gril til indirekte grilning.
  • Træd kyllingelår ned på rotisserispydet. Strø lidt shawarmakrydderi mellem hvert stykke. Det kan være købt eller hjemmelavet, Nogle lægger også løg i hver enda, og løgskiver mellem lagene, dette giver rigtigt gode løg:)
  • Præs stykkene hårdt sammen og fæst med rotisseri gaflerne.
  • Sæt en bradepande under spydet og start at grille. Du skal grille til du har en kerne temperatur på 70-75 grader. Det kan tage op til 1-1,5 timer afhængig af temperatur.
  • Jeg skærer af ydersiden efterhvert som de er stegt - som på shawarma grillen. Da går det hurtigere, og de bliver ikke så brændt yderst
  • Server med det garniture du ønsker.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER