Jeg glæder mig til det er påske. Den gang jeg var barn, var det glæden med at være med familien i de norske fjelde som var højdepunktet. Lange ture på ski, for så at spise god mad og hygge om aftenen til levende lys. Det var ikke indlagt vand, eller strøm og med udedo. Men det var super hyggeligt.
Her i Danmark er det påskefrokosten med familien som er højdepunktet. Det danske smørrebrød er fantastisk, og at samle familien og nyde flere af disse er bare indbegræbet af hygge for mig.
Jeg fik spørgsmål om jeg kunne udvikle nogle grillede opskrifter til påskefrokost, Sønnike elsker hønsesalat, kan man grille denne? Selvfølgelig kan man det. For at få kyllingen ekstra saftig, brugte jeg min injiceringsrpøjte og pumpet de fulde med ølfond, så krydret jeg de med kyllingerub, før jeg røg de på min gasgrill.
Udover mayonnaise brugte jeg lidt af Alabama White Sauce som jeg havde stående. Det er en mayo baseret BBQ sauce, men er lidt syrlig og indeholder blandt andet peberrod udover eddike. Dette giver en ekstra dimension til salaten.
Nyd den grillede hønsesalat og jeg håber i får en dejlig frokost! Husk at tag vare på familien!
Til retten drikker jeg en pilsner. Se hvordan øl og mad passer sammen her.
Nogle pilsnere du kan prøve.
Høker Bajer fra Hancock
Grønjægers Pilsner fra Bryghuset Møn
Økologisk Pilsner fra Herslev Bryghus
Røget hønsesalat med Alabama white sauce
Equipment
- 1 Napoleon Rogue 425 Phantom Edition Gasgrill
Ingredienser
Kylling/hønse
- 350 g kyllingebryst
- 300 ml ølfond 50%vand 50% ale og en buillionterning
- kyllinge rub Traeger Kyllinge Rub
- Røgflis æble
Salat
- 200 g champignon
- 150 g mayonnaise
- 1 spsk Creme Fraice 38%
- 3 spsk White Alabama Sauce
- 100 g hvide asparges kan være på dåse
Servering
- 8 stk baconskiver
- timian
- brød
Sådan gør du
- Læg røgflis i vand i 30 minutter
- Tænd for grillen
- Lav din ølfond om du ikke har en hjemmelavet. Brug halvt og halvt maltrig ale og vand. Brug så en flydende kyllingefondessens, knorr bæger eller terning og lav den færdig
- Injicer kyllingefilterne med ølfond. På denne måde forbliver de møre og saftige. Brug rigelig med kyllingerub på fileterne.
- Grill kyllingefileterne til de er gennemstegte, 5-10 minutter på hver side, Det kommer an på størrelsen. Brug gerne et stegetermometer. Det skal være en kernetemperatur på 75 grader
- Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne af ved høj varme til de er let sprøde og gyldne. Lad dem køle af på en tallerken, - evt. med lidt køkkenrulle
- Afdryp aspargesene for væde i et dørslag
- Rør creme fraiche med mayonnaise og alabama white sauce. Vend kyllingekød, champignon og asparges i. Smag til med salt og peber.
- Steg baconskiverne sprøde og servér til den hjemmelavede hønsesalat sammen med timian og ristet brød.