Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted. Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser. Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”
Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge. Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde. Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles. Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder. Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.
De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til. Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!
Må prøves når du er på Bornholm
Baconmayonnaise med Øl
Baconmayonnaise med Øl – En Smagfuld Twist til Din Madlavning Forestil dig en cremet, fyldig mayonnaise med en dyb smag af bacon og et strejf af mørk øl – en uimodståelig kombination, der løfter enhver ret til nye højder. Baconmayonnaise med øl er ikke bare en dip,...
Smalahove dampet på kålrabi og rodfrugter
Smalahove – En Smag af Norsk Juletradition Når man tænker på norsk jul, er det svært at komme udenom de dybe traditioner, som har været en del af det norske køkken i generationer. En af de mest ikoniske – og måske kontroversielle – retter er smalahove, et saltet,...
Islandsk Lammesuppe – Kjötsúpa med øl
Islandsk Lammesuppe - Den Perfekte Vintervarmer Når vinterkulden sætter ind, og dagenes lys svinder, er der intet bedre end en god, varm suppe til at give varme og energi. En af de mest elskede supper fra Island er Kjötsúpa – en solid lammesuppe, som har rødder dybt...
Grillede Kyllingehjerter – Coracao de Frango
Grillede Kyllingehjerter – En Brasiliansk Delikatesse fyldt med Tradition og Smag I Brasilien er grillede kyllingehjerter, også kendt som Coracao de Frango, en dybt elsket delikatesse, der ofte er lige så værdsat som en saftig bøf. Selvom de måske virker...
Panerede Dampede Kålrabibøffer
Panerede Kålrabibøffer – En Genopdagelse af Rester Der er noget særligt tilfredsstillende ved at bruge rester til at skabe nye, lækre retter. Når vi giver vores ingredienser et nyt liv, handler det ikke kun om at undgå spild – det handler om kreativitet, smag og om at...
Pinnekjøtt Dampet på Kålrabi og Rodfrugter
Pinnekjøtt Dampet på Kålrabi og Rodfrugter – En Nyfortolkning af Tradition Julen er fyldt med smage, traditioner og minder, og for mig er der én ret, som altid skal på bordet: pinnekjøtt. Min favorit! Det er ikke en tradition, jeg er vokset op med, men noget, der blev...
Ovnsbagte Kålrabi med Sennepssovs
Ovnsbagte Kålrabi med Sennepssovs – Et Knasende og Cremet Hit til Middagsbordet Kålrabi kan noget helt særligt, når den får en tur i ovnen og bliver forkælet med en cremet sennepssovs. Denne ret kombinerer dybe, bagte smage med en knasende topping, der virkelig giver...
Cremet Kålrabimos
Den Cremede Kålrabimos – Perfekt til Enhver Anretning Kålrabimos er måske ikke det første, man tænker på som tilbehør, men det burde den være. Med sin milde sødme og silkebløde konsistens er den cremede kålrabimos et alsidigt valg, der kan højne enhver ret. Her er...
Smash Græsk Bøf – En Klassiker med et Twist
Smash Græsk Bøf – En Klassiker med et Twist Da jeg først kom til Danmark, blev jeg hurtigt introduceret til klassikeren på grillbaren – den græske hakkebøf. Det var noget, man kunne finde næsten overalt, og selvom den er inspireret af det græske køkken, så har den...
TartØLetter med Kammuslinger og Rejer
Tarteletter med Kammuslinger og Rejer – Et Nordisk Twist på en Klassisk Ret Når det kommer til klassiske retter, har tarteletter en særlig plads i hjertet af dansk madkultur. De sprøde tarteletskaller, fyldt med cremet sauce, er en tidløs favorit ved mange...
Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.
Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂