Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Chili Tripel Lammeskanke

Lammeskanke er godt. Det er måske min favorit vinterret. Udover dette får man en "gratis" lammeskank med når man udbener lammeboven til den fantastiske Lammeporchetta. Dette giver muligheder til at prøve nye opskrifter. I denne prøver jeg at få lidt bid i den med...

Sunshine gulrod ølpuré

Gulerødder er godt! Godt til fisk, godt til kød, godt til det meste. Hvorfor ikke lave en dejlig og smagfuld ølpure? Sunshine gulrod ølpuré - Dejligt tilbehør - Gulerødder, olie, Smør, Kardemomme, øl (jeg brugte sunshine fra Midtfyns Bryghus),...

ØLaksedeller

Findes noget sundere end fiskefrikadeller? Findes noget bedre end når de er lavet med laks og øl, såkaldte ØLaksedeller? Til disse brisler passer det godt med en weissbier Se hvordan øl og mad passer sammen her. ØLaksedeller - Dejlige...

WIT og Lime Ølmayonnaise

Denne mayonnaise er godt til fisk. Vi har brugt vor basisopskrift, og så tilsat WIT og lime som passer til fisk. Prøv selv! WIT og lime Ølmayonnaise - Smagfuld ølmayonnaise - æggeblomme, WIT (eller weissbier), lime (saft og skal), vand,...

Tartøletter med brisler, bacon og champignon

Helt ærligt, så vidste jeg ikke hvad brisler var, før jeg læste om at den første tartelet var lavet med netop brisler. Straks tænkte jeg, at det kunne laves om til en tartØLet. Hvad er det, og det burde man da kunne lave til en tartØLet? Brisler er små kirtler, der...

Teglporten Røgede Hotwings

Planlægger man lidt på forhånd kan man marinere kyllingevinger over natten.  Des længere de marinerer, des mere ølsmag får de.  Jeg brugte en Wheat fra Midtfyns Bryghus, og det blev et meget godt resultat. At røge vingerne giver en endnu bedre smag.  Du regulerer...

Stout Ranchdressing

Ranchdressing er en af de klassiske amerikanske dressinger.  Passer fantastisk til hotwings og anden grilmad, til grønsager eller chips.  Stout Ranchdressing - Smagfuld dressing - mayonnaise, creme fraiche, hvidløg (knust), Stout (så...

Ale lammepostej

Leverpostej er godt. Når den laves af lammelever får den en kraftigere smag. Bruger du lammehjerter, så bliver den lidt mildere i smagen. Øl bruges her til at fortynde massen, og giver en god smag. Den kan serveres som almindelig leverpostej eller som delikatessen...

About The Author

2 Comments

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Læs ølblogs fra hele verden

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This