Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Falaføl

Min hustru elsker falafel. Hun undrede sig over om jeg kunne lave nogle hjemmelavede falafler med øl, såkaldte falafØL. Selvfølgelig! Da dejen har en tendens til at falde fra hinanden, er det ikke en god idé at bruge den i dejen. Derfor lod jeg dem ‘udølle’  natten...

Hummus med IPA

Hummus er min hustrus favorit, hun kan ikke få nok. Hun elsker simpelthen bare at dyppe brød i hummus, hun elsker hummus til falafØl, kebab og flere ting end jeg kan nå at nævne.Det var derfor lidt nervepirrende, da hun skulle smage på min version. Hun er min...

Spicy Gulerodssuppe med Toast

Nogle gange er det bare godt med suppe. Nogle gange er man ikke så sulten, og en lille suppetallerken er bare så godt. Om vinteren er det godt med en suppe at varme sig på. Denne suppe passer året rundt. Du bestemmer selv hvor spicy den skal være med mængde chili....

Fantastisk Low Country Boil fra Nordsøen

Det er ikke så ofte jeg er misundelig, men når jeg ser madporno kan jeg blive utrolig misundelig.  Efter jeg har boet i USA er jeg lidt fikseret på mad derfra.  Specielt deres Low Country Boil fra sydstaterne.  Der hvor deres "crayfish" (samlebegreb på rejer og krebs)...

Gås i kål og øl

Får i kål er kåret til Norges nationalret.  Altså Norges svar på Stegt flæsk med persillesovs.  Så når man i dag fejer Fårikålens dag i Norge, har jeg tænkt at gå tilbage til rødderne.   Fårikål kommer først i de norske kogebøger mod slutten af 1800 tallet.  Selv om...

Vegetar skipperlabskovs med ale

Kender du den følelse af glæde og forventning når du har en god ret simrende på komfuret? Hvordan duften af god mad bare spreder sig i køkkenet. Fantastisk, og det er hvad en god skipperlabskovs gør ved dig.Hvordan lave denne traditionelle ret endnu bedre? Brug øl! ...

Hvidløg- og Smørsovs

Da jeg skulle lave en  Low Country Boil skulle jeg have sauce til.  I en af opskriften til stod det at jeg skulle bruge "Old Bay Seasoning".  Det har man ikke Danmark -det er godt at jeg har lavet en opskrift her. Sovsen var den mest populære af de sovse jeg lavede...

Spicy Appelsinsovs

Da jeg skulle lave en  Low Country Boil stod det at man skulle bruge "Old Bay Seasoning".  Det har man ikke Danmark - så må man lave sin egen! Old Bay seasoning er et fantastisk krydderi at bruge til  fisk og skaldyr og er veldig populært over andedammen i USA Lav en...

Old Bay Seasoning

Da jeg skulle lave en  Low Country Boil stod det at man skulle bruge "Old Bay Seasoning".  Det har man ikke Danmark - så må man lave sin egen! Old Bay seasoning er et fantastisk krydderi at bruge til  fisk og skaldyr og er veldig populært over andedammen i USA Lav en...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This