Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Muslingesuppe med grøntsager og øl

Øl er perfekt til at tilberede muslinger i. Mange sværger til hvidvin - tror det er det eneste saliggørende for en god sovs. Jeg har haft flere besøgende som er overrasket over at det er øl jeg har brugt når de smager sovsen. Det bliver fantastisk. Brug en...

Helstegt druknet kylling

Vanligvis laver jeg kylling på øldåse - beer can chicken. Men kan man drukne den? Hvad hvis man laver en øllage? Det gør jeg, når den har ligget en time fylder jeg den med citron, timiam, hvidløg og estragon og steger den Den smager fantastisk! Jeg drak en pale ale...

Tordis’ ølpocherte torsk

Da jeg voksede op i forrige årtusinde fik jeg fisk hver tirsdag.  Oftest let saltet torsk med gulerødder, ærter, kartofler og brunet smør. Til minde om min mor som gik bort juleaften har opgraderet denne ret i hendes ånd.Vi talte om retten, da jeg sagde jeg ville...

Nem svinesylte med ale

At lave sylte behøver ikke være besværlig. Køb en ribbensteg, del den i 2, brug lidt krydderier, lidt øl og voila! 24 timer senere har du en sylte! Det er mange måder at lave sylte på og dette er nok den nemmeste måde at lave den på. Brug en brown ale til at koge...

Lammerullepølse med belgisk ale

Lammerullepølse er fantastisk godt. Når du lavet den i Belgisk Ale bliver den endnu bedre. Det er relativt nemt at lave selv og resultatet er fantastisk. Du kan bruge forskellige krydderier - men jeg syntes disse var gode.Jeg har også købt nitritsalt hos en slagter....

Stout Andesylte

Efter 20 år i Danmark har jeg blevet rigtigt glad for and, og hvordan smager en god Andesylte? Her er svaret. Stout giver den et ekstra fylde og anden bliver liggende i en fantastisk smuk ølsky. Jeg brugte en Stout fra Midtfyns Bryghus. Men du kan bruge...

Ande- og kartoffel tartØLetter

Netto havde økologiske andelår på salg, og vi skulle have frokostgæster. Hmmm - kunne man lave en tartØLet med and? Ja, selvfølgelig! Jeg lavede en gryde med grøntsager og lod den simre. Lod andeølfonden blive ekstra smagfuld. Derfor brugte jeg også en smagfuld stout....

Ølben i måneskin

Vi har tidligere lavet den fantastisk egnsret Ølbien fra Midtjylland. De er fantastiske, men kan man gøre de bedre? Krofatteren fra Sevel kro fortalte at han sprængte benene i 2-3 døgn. Vi finder en øl som vi ved fungerer godt til sprængning - Moonshine - fra Midtfyns...

Pulled Ølpork Pizza – PØPP

En af grundene til jeg laver Pulled Pork er at jeg kan bruge resterne til PPP - Pulled Pork Pizza - verdens bedste pizza. Dette er en variant som er PØPP - Pulled ØlPork Pizza. Hurtig og god aftensmad. Madspild er ikke godt - og dagen efter at have spist Pulled...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Læs ølblogs fra hele verden

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This