Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

IPA Appelsincreme

IPA Appelsincreme

Dessert er godt, men desværre laver jeg det for sjældent.  Vi fik pænt besøg og skulle bruge en god dessert.  Jeg lavede en frugtsalat, hvor jeg blandt andet lavede denne appelsincreme til. Den blev en hit, og man ville gerne prøve at lave en tærte med denne - det...

Øldampet rødtunge med ramsløgswrap

Øldampet rødtunge med ramsløgswrap

Jeg elsker ramsløg.  Fantastisk når du bruger det i mayo eller i pesto. Rødtunge er kongen af fladfisk.  Hvad hvis man damper den i øl, og man lar den dampe i ramsløg, så kan det vel ikke blive så dårlig?Jeg bruger hvedeøl i citronsauce og til at dampe i.  I denne...

Pulled jackfruit

Pulled jackfruit

Kogebogen Ølvegetar kommer ud i efteråret - bliv med at støtte projektet her.Jeg har altid elsket pulled pork - men kan man lave en vegetar version?  Helt klart.  Til sønnikes studentfest lavede vi både pulled pork og pulled jackfruit.  Nogle tog "fejl" og tag den...

7 sunde grunde til at spise mere kålrabi

7 sunde grunde til at spise mere kålrabi

Danmarks mest undervurderede rodfrugtKålrabienI Danmark bruges kålrabi mest som dyrefoder.  Det skal det gøres om på!  Den sundeste og bedste af alle rodfrugter.  I mit hjemland Norge bruges kålrabien lidt mere, og da jeg var barn, fik jeg kålrabiskiver med mig for at...

Trinidad Doubles

Trinidad Doubles

Kogebogen Ølvegetar kommer ud i efteråret - bliv med at støtte projektet her.Jeg så på det den amerikanske Top Chef - og så en som lavede det han kaldte ølsnacks fra Caribien.  Nysgerrigheden blev tændt og man fandt hurtig ud at dette er en tilnærmet nationalret der...

Stout Pulled Duck

Stout Pulled Duck

Vi havde et andebryst til overs.  Jeg har længe haft lyst til at lave "pulled duck", men kan man det af brystet.  Det er jo ikke særlig fedt?  Når man laver pulle pork er det jo fedtet som bryder ned kødet.  Men jeg tænker hvis man lader den få lov til at godtgøre sig...

Rødkål på øldåse

Rødkål på øldåse

Kogebogen Ølvegetar kommer ud i efteråret - bliv med at støtte projektet her.Nu står grillsæsonen for døren og da er det vigtigt at have gode vegetariske alternativer til hele familien.   Dette er en version af kylling på dåse - altså en Beer Can Cabbage.  Er du ikke...

Nem Shepherds Pie

Nem Shepherds Pie

Det er mange klassikere fra det engelske køkken som er godt.  Vi har tidligere lavet en Lancashire Hotpot og det er godt!  Vi har også tidligere lavet en vegetar Shepherds pie,  Det findes mange versioner af denne pie - denne er en nem, hurtig og velsmagende af...

Ølsprængt røget lammekølle

Ølsprængt røget lammekølle

Ret før påsken landet det nye legetøjet på terrassen.  En elektrisk rygeovn!  Det skal nok komme meget ud af den!  Røg er godt! Da jeg fik dentil påsken lå det vel lige til højrebenet at lave en lammekølle.  Jeg har mange opskrifter på den dejlige kølle her på siden,...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This