Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Ande- og kartoffel tartØLetter

Netto havde økologiske andelår på salg, og vi skulle have frokostgæster. Hmmm - kunne man lave en tartØLet med and? Ja, selvfølgelig! Jeg lavede en gryde med grøntsager og lod den simre. Lod andeølfonden blive ekstra smagfuld. Derfor brugte jeg også en smagfuld stout....

Ølben i måneskin

Vi har tidligere lavet den fantastisk egnsret Ølbien fra Midtjylland. De er fantastiske, men kan man gøre de bedre? Krofatteren fra Sevel kro fortalte at han sprængte benene i 2-3 døgn. Vi finder en øl som vi ved fungerer godt til sprængning - Moonshine - fra Midtfyns...

Pulled Ølpork Pizza – PØPP

En af grundene til jeg laver Pulled Pork er at jeg kan bruge resterne til PPP - Pulled Pork Pizza - verdens bedste pizza. Dette er en variant som er PØPP - Pulled ØlPork Pizza. Hurtig og god aftensmad. Madspild er ikke godt - og dagen efter at have spist Pulled...

Pulled ølpork

Hvordan kan et sådant billigt og ofte set på som dårlig stykke kød, blive så fantastisk godt? Svaret er tålmodighed og brug af gode råvarer Vi har vanligvis en ny favorit på grillen hver sommer. Det er mange år siden vi grillet utallige Pulled Pork i løbet af...

Spicy barbecueølsauce (Grillølsauce)

"Den bedste barbecuesauce jeg har smagt" udbryder konen da hun smager den ny grillsauce jeg har lavet til Pulled Ølpork. Jeg ved ikke om det var for at være sød, men jeg tror hun mente det 🙂 Du skal bruge en maltrig øl, og valget falt naturlig på Rough Snuff II fra...

Hakkebøf med ølsovs og øltilbehør

Hakkebøf - en god gammel dansk ret. Den danske hamburger, bare endnu bedre. Ovre i Jylland bruger de også brun sovs. Denne version er i færd med at sprede sig til hele landet Vi havde ølfond liggende og brugte den, har du ikke det kan du bruge 3 dl oksefond og 2 dl...

Ølristede løg

Ristede løg er godt. Kan ølristede løg blive endnu bedre? Svaret er ja! Øllet giver en dybde til smagen. Jeg brugte en ale - Moonshine fra Midtfyns Bryghus. Her koger vi op løg, og lader de blive bløde i den varme lage. Vær tålmodig! Jeg har brugt den til at bygge min...

Ølsyltede agurker med chili

Ølsyltede agurker er godt Det er agurketid herinde. Syltede agurker kan bruges til så meget. Man kan også bruge forskellige ingredienser sammen med agurkerne. Denne version er lavet til en hakkebøf, og er derfor lavet med en snert af chili. Jeg brugte Moonshine fra...

Morokkansk Fisketagine med ale

Man har fået en tagine i gave og man kan ikke vente med at tage den i brug?  Skal man lave lam eller fisk?  Vi ender på det sidste.  Vi laver en marokkansk version.  En chermoula bliver lavet som marinade samme med øllet. Jeg brugte en frisk...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Læs ølblogs fra hele verden

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This