Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

9 vegetarretter til påskefrokosten

9 vegetarretter til påskefrokosten

Historien omEn påske ølvegetarPåskefrokost!  Det er fantastisk.  Familien samles rundt god mad og det er forår i luften (forhåbentligvis).  Den mørke vinterttd er over og dagene bliver længere og vi fejrer med glade farver.  Påskeliljene blomstrer og den gode mad...

Vegetar “lammekrone”

Vegetar “lammekrone”

Lammet er for mange selve symbolet for påsken.  Dette er en en tradition helt tilbage fra jødenes flugt fra Egypten, og Jesus ses også på som guds lam, da han blev ofret i påsken. Kan man lave et vegetarisk "lam", så man kan servere de samme udseende retter til  alle...

Ølmarineret lammekrone

Ølmarineret lammekrone

Det er vel ikke særlig overraskende at mit favoritkød er lam.  Lam i alle faconer.  Det er derfor jeg elsker påsken, det er højsæson for lam.  Dejlig. Jeg faldt over en opskrift som er lige gammel som mig,  altså fra midt i 60erne.  Udfordringen var at beskrivelsen...

Vegetar chorizopølse

Vegetar chorizopølse

Nu står grillsæsonen for døren og da er det vigtigt at have gode vegetariske alternativer til hele familien.   Denne chorizo er smagfuld, fuld af krydderier og lidt spicy.  Du kan servere den som morgenmadspølse, eller som grillpølse, i tortillas eller som din fantasi...

Vegetar pølsebindemiddel

Vegetar pølsebindemiddel

Bindefarsen i pølser er noget af de vigtigste når man laver pølser.  Det være sig kødkøkken og det vegetariske.  Har man ikke et godt bindemiddel, vil pølsene falde fra hinanden og de vil mangle fylde.  Specielt i det vegetariske køkken er det vigtigt. Her bruger vi...

Vegetar Tortilla Suppe

Vegetar Tortilla Suppe

Det er godt med suppe om vinteren. Rigtig godt enda.  Den skal jo også smage lidt.  Derfor er det godt at bruge de smagfulde mexikanske krydderier en suppe.  Sammen med sprøde tortillas så bliver det rigtigt godtDet vigtigste her er fonden.  Har du ikke lavet en...

Fondant kartofler i ølfond

Fondant kartofler i ølfond

Kartofler  er godt - fantastisk godt.  For min far, var det aldrig et rigtigt aftenmåltid, hvis der ikke var kartofler.  Jeg har arvet hans elsk for kartofler - selv om jeg godt kan lide pasta og ris.   Kartoflen er og bliver favoritten.  Jeg kan måske bedst lige den...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This