Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Imperial Pastrami

Imperial Pastrami

På Katz Deli i New York har de en legendarisk pastrami sandwich. Meg Ryan udødeligjorde den i filmen - When Harry met Sally. Du husker måske historien hvor hun faker en orgasme og damen ved siden af siger. "Jeg tager det hun fik". Det var nemlig en pastrami...

Stout Corned Beef

Stout Corned Beef

Jeg har nu prøvet i flere omgange at lave den perfekte Pastrami Sandwich, som du får den på Katz Deli i New York. Der hvor Meg Ryan fik sin orgasme ved at spise den (eller var det fake?) Vejen til en god pastrami går igennem en god Corned Beef. Det hele ligger i...

Kyllingeburger druknet i solskin

Kyllingeburger druknet i solskin

Hvordan bliver man om man drukner en kylling i solskin?  Bliver de som kyllingerne til Emil i Lønneberget, hvor de løber vaklende rundt?  Ikke helt. Vi bruger øllet Sunshine fra Midtfyns Bryghus og ikke kirsebærvin.  Dette har hurtigt blevet vores favoritburger  Øllet...

Druknet, røget grillet svineskanksandwich

Druknet, røget grillet svineskanksandwich

En sandwich med mørt svinekød og masser af knasende svær, kan det blive bedre? Ja, faktisk! Lav lidt æblemos med brown ale, og en æbleslaw, så har du enfantastisk velsmagende ret. Ideén til svinesandwich med æble, fik jeg på en fantastisk ølbar i London. Southampton...

Arme ølriddere

Arme ølriddere

French toast eller arme riddere på dansk er en fantastisk smagfuld morgenret. Den bliver ikke dårligere med lidt hvedeøl i mixen. Nogle mener du skal bruge en ufiltreret øl, lade den stå ude i nogle timer så gæret samles i bund. Så hælder man forsigtigt ud, så man har...

TartØLetter med hvide og grønne asparges

TartØLetter med hvide og grønne asparges

Nå om dage har de fleste familier fået vegetarianere ind som en naturlig del. De misser ofte ud på frokostbordets glæder, som tarteletter. Det er ikke så mange opskrifter på det. Her er en som min svigerdatter mente var den bedste tartelet hun nogen sunde havde smagt....

Spaghetti bØLognese

Spaghetti bØLognese

Jeg husker i 1969 da jeg var 4 år og jeg hørte om Spaghetti for første gang. Min ven Stig fik Spaghetti Bolognese på lørdager. Han fortalte i detaljer om hvor fantastisk det smagte. Er det ikke utroligt - men pasta var ikke en del af vores mad her oppe i nord på den...

Côte du Boeuf med Ølsticks

Côte du Boeuf med Ølsticks

Kongen af bøf - Côte du Beouf. Wow jeg blev overrasket første gang jeg smagte på den. Den smeltet simpelten på tungen. Fantastisk! Grunden er at det er en ribeye som sidder tæt på skulderen. Da er den dejlig marmoreret Den kan jo serveres nydes som en bøf med den...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Læs ølblogs fra hele verden

Sulten?

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This