Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Løitenbøf med akvavit tyttebær

Løitenbøf med akvavit tyttebær

Min far kom fra Brænderiroa på Løiten. Da jeg var lille kunne jeg se hvordan landmændene kørte kartofler til brænderiet, hvor de lavede de fantastiske velsmagendeakvavitter som vi kender i dag. Omkring Løiten lever skovens konge, elgen, som spiser mængder af tyttebær...

Stout oksehalegryde

Stout oksehalegryde

Det bedste med at dagene bliver kortere og koldere, er at så er det tiden for simremad! Det er fantastisk når duften af den simrede mad spreder sig i køkkenet og huset. Man glæder sig hele dagen og sulten bliver ekstra stor. I min barndom fik man mere eller mindre...

Spicy peanutsuppe

Spicy peanutsuppe

Nu når efteråret sætter ind - kommer suppesæsonen. Når aftenerne bliver mørke, er det ikke dejligt at kunne varme sig på en suppe som er lavet på en god fond. Det bliver næsten ikke bedre. Peanuts har altid været en af mine favoritsnacks. Jeg har altid haft et sug...

Øl- og Fiskebudding smørrebrød

Øl- og Fiskebudding smørrebrød

Efter å ha lavet den eksklusive og opgradererte fiskebudding har jeg her en lille opskrift du kan bruge den dejlige fisk til. Hvad med et smørrebrød? Rist et landbrød eller surdejsbrød. Steg så fiskebuddingen gylden. Smør remoulade på brødet, læg blommetomater,...

Eksklusiv Øl- og fiskebudding

Eksklusiv Øl- og fiskebudding

I de gode gamle dage i det forrige årtusinde fik jeg ofte fiskebudding til middag.  Kedelig, smagløs og intetsigende.  Den jeg fik var industriel og sikkert fyldt op med ”tomme” ingredienser.  Da bliver spørgsmålet, er det muligt at løfte denne gamle...

Roughsnuff Vegetarisk Sennepssild

Roughsnuff Vegetarisk Sennepssild

I disse tider, da flere og flere bliver vegetarianere er det vigtigt at man har gode alternativer til fiske og kødretterne til familiefrokosten. De fleste frokoster startet jo med at silden, og den skal svømme! En rigtig god anledning til en snaps, og rammen er sat...

Hot Buffalo Blomkål

Buffalo WIngs er en af mine favorit kyllingeretter. Kan man lave en vegetarisk version af denne dejlige, spicy ret? Det kan man hvis bruger blomkål. Dejen vi bruger er selvfølgelig en øldej og det er en sponseret Wit fra Midtfyens Bryghus, Den gir en god balance til...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Læs ølblogs fra hele verden

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This