Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Arme ølriddere

Arme ølriddere

French toast eller arme riddere på dansk er en fantastisk smagfuld morgenret. Den bliver ikke dårligere med lidt hvedeøl i mixen. Nogle mener du skal bruge en ufiltreret øl, lade den stå ude i nogle timer så gæret samles i bund. Så hælder man forsigtigt ud, så man har...

TartØLetter  med hvide og grønne asparges

TartØLetter med hvide og grønne asparges

Nå om dage har de fleste familier fået vegetarianere ind som en naturlig del. De misser ofte ud på frokostbordets glæder, som tarteletter. Det er ikke så mange opskrifter på det. Her er en som min svigerdatter mente var den bedste tartelet hun nogen sunde havde smagt....

Bornholmske æg

Bornholmske æg

Jeg husker godt den første gang jeg og min hustru smagte Scotch Eggs.  Vi var i London på det fantastiske Broadway Market, og, vi skulle have lidt snacks.   Vi blev anbefalet et af disse æg.  Altså et æg, omsvøbt i en kødfars, som efterfølgende paneres og...

Spaghetti bØLognese

Spaghetti bØLognese

Jeg husker i 1969 da jeg var 4 år og jeg hørte om Spaghetti for første gang. Min ven Stig fik Spaghetti Bolognese på lørdager. Han fortalte i detaljer om hvor fantastisk det smagte. Er det ikke utroligt - men pasta var ikke en del af vores mad her oppe i nord på den...

Côte du Boeuf med Ølsticks

Côte du Boeuf med Ølsticks

Kongen af bøf - Côte du Beouf. Wow jeg blev overrasket første gang jeg smagte på den. Den smeltet simpelten på tungen. Fantastisk! Grunden er at det er en ribeye som sidder tæt på skulderen. Da er den dejlig marmoreret Den kan jo serveres nydes som en bøf med den...

Chili øldog

Chili øldog

Grillede pølser også kaldt hotdogs er en sommerfavorit. I USA putter de noget fantastisk på pølsen- nemlig chili! Hver by har sin egen opskrift. Denne er en østkyst version. Dette er chili nok for 16-20 pølser. Du kan tilpasse mængden - eller du kan gemme for at spise...

Kålrabibøf med Porterløgsovs og spejlæg

Kålrabibøf med Porterløgsovs og spejlæg

Kålrabi er Danmarks mest undervurderede rodfrugt. I Norge og Sverige er den meget populær, men i Danmark har det været dyrefoder. Da jeg fandt kålrabi i mit lokale supermarked, måtte jeg bare købe, og wupti her er min første vegetarret! Har næsten blevet ølvegetar!...

Sticky BBQ Beef short ribs

Sticky BBQ Beef short ribs

Jeg har tidligere lagt op en opskrift på okse spareribs, såkaldte short ribs. Hvad med at lave en som er lidt sticky - altså karamelliseret? Sådan tænkt - sådant gjort! Her laver vi en BBQ sauce af safterne, som vi så hælder over kødet. Saucen er fantastisk og kødet...

Klassiske Fish and Chips

Klassiske Fish and Chips

Da jeg startet med at undersøge hvad som er den autentiske klassiske britisk Fish & Chips, fandt jeg hurtigt ud at det findes lige mange synspunkt om Fish & Chips , som det findes briter. Altså 66 millioner synspunkter. Det er måske ikke så mærkeligt, da det...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Læs ølblogs fra hele verden

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This