Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Morokkansk Fisketagine med ale

Man har fået en tagine i gave og man kan ikke vente med at tage den i brug?  Skal man lave lam eller fisk?  Vi ender på det sidste.  Vi laver en marokkansk version.  En chermoula bliver lavet som marinade samme med øllet. Jeg brugte en frisk...

Beerbrandymisu

Jeg har ikke lavet så mange desserter med øl, men det skifter nu!  Det er jo fantastisk godt.  Jeg har længe sæt mig ud Beeramisu, altså Tiramisu med øl.  Selv om jeg har været rejsende sælger i 30+ år, kan jeg ikke lide kaffe. Derfor vil jeg lave en...

Rough Snuff samiske lammetartØLetter

Snus i Øl? Ja det var et hit den gang Rough Snuff blev årets øl, og blev forbudt på grund af dette.  Midtfyns Bryghus har lavet en version af øllet uden snus, og den smager fantastisk.  Jeg har tidligere lavet en tartØLet med den samiske ret Finnbiff. Denne er lavet...

Lammekebab i pita

Hvad gør du når du har næsten en halv lammekølle tilbage efter festmiddagen med Grillet "sommerfugl lammekølle med krydderurter. Kødet er så delikat at det kan bruges til pålæg, men hvad med at lave noget helt andet? Lammekebab er jo godt, eller hvad? Jeg laver en...

Beruset rødgrød med flødeis

Rødgrød med fløde - den danske nationalret som ikke kan udtale og slår krøl på tungen. Retten som er sommer. I forbindelse med det er 800 års jubilæet for Dannebrog, begyndte jeg at fundere om man kunne bruge øl i rødgrøden?  Altså et giftermål mellem to...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Læs ølblogs fra hele verden

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This