Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Ølsvin på pind på asiatisk

Ølsvin på pind på asiatisk

Opdagelsen af Asiatiske Ølsvin på Pind I en verden, hvor mad ofte krydser kulturelle grænser, opstår der fra tid til anden retter, der fanger essensen af fusion og innovation. Et sådant eksempel er opskriften på Asiatiske Ølsvin på Pind, en ret, der fusionerer det...

3-2-1 Spareribs med 3 smage

3-2-1 Spareribs med 3 smage

Mesterligt Tilberedte 3-2-1 Spareribs med Et Twist I jagten på den ultimative grilloplevelse har jeg eksperimenteret med den velafprøvede 3-2-1 metode til at tilberede spareribs. Denne metode, kendt for sin evne til at producere konsekvent møre og smagfulde ribs, har...

Marinerede Grillede Vegetarspyd

Marinerede Grillede Vegetarspyd

I en verden, hvor plantebaserede retter vinder mere og mere frem, finder en særlig type måltid sin vej til grillen og vinder hjerter: de marinerede vegetarspyd. Dette måltid er ikke kun en fest for sanserne med sin farverige palette af grøntsager, men det er også en...

Gin og Wit Urtecooler

Gin og Wit Urtecooler

Gin og Witbier Urtecooler: En Sommerfavorit Når sommertemperaturen stiger, søger vi ofte efter forfriskende og lette drikkevarer, der kan køle os ned og tilfredsstille vores tørst. Blandt de mange muligheder, der findes, skinner én cocktail særligt igennem med sin...

Blomkålsteaks på grillen med 3 smage

Blomkålsteaks på grillen med 3 smage

Revolutioner Din Grillmenu med Blomkålssteaks Grillsæsonen er over os, og det er tid til at tænke ud af boksen - eller rettere sagt, ud af grillristen. Mens kød ofte stjæler rampelyset ved grillfester, er der en stigende stjerne, der fortjener din opmærksomhed:...

Porter Gin Cobbler – en ølcocktail

Porter Gin Cobbler – en ølcocktail

En Ny Cocktail på Repertoiret: Porter Gin Cobbler I hverdagens travlhed og de store øjeblikke i livet søger vi ofte efter små måder at skabe glæde og nydelse på. Denne søgen førte til opfindelsen af en ny cocktail, inspireret af en overflod af gin, modtaget som en...

Indisk Kylling Smash Burger

Indisk Kylling Smash Burger

En Moderne Twist på en Klassiker: Den Indiske Smash Burger I en kulinarisk verden, hvor grænserne konstant udvides, introducerer vi den Indiske Smash Burger - en ret, der forener det bedste fra to kulturer. Denne burger er ikke bare en simpel fusion; den er en hyldest...

Spicy indisk chutney med IPA

Spicy indisk chutney med IPA

Fusionen af Tradition og Innovation: Spicy Chutney med et Twist af IPA I den kulinariske verden er historien ofte en afgørende ingrediens, der tilføjer dybde og kontekst til hver bid. Et fascinerende eksempel på dette er brugen af India Pale Ale (IPA) i madlavning, et...

Om forfatteren

2 Kommentarer

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This