Ristepølser fra Bornholm

Ristepølser fra Bornholm

Hvad slags pølse er det? Vi er på Hallegård Gårdbutik og Pølsemageri – et fantastisk sted.  Vi skal have nogle pølser til grilning. De præsenterer os nogle flotte som bl.a. ramsløg, chili og lammepølser.  Men de sprang over en mørk brun/rødlig i hjørnet. Tydeligvis ikke noget for turister. ” Åhh – det er en Bornholms specialitet med lunge, hjerte og nyrer. ” Vi nøler ikke – ”den tager vi”

Ristepølse er noget særligt for Bornholm. Den laves af halvt svinekød og resten fordelt ligeligt mellem hjerte, nyre og lunge.  Alt hakkes og æltes sammen med små terninger af fersk spæk, lidt hakket løg, salt peber og stødt allehånde.  Put de i tarme. De saltes et halvt døgn, ryges i 2 døgn og koges. Så kan de steges eller som vi gjorde grilles.  Det er måske tættest på det originale, da de blev ristet over gløder.  Vi fik besked om at være forsigtigt med varmen, da de kan blive bitre med for høj varme.

Ristepølse på grill

De kan serveres med forskellig lokalt tilbehør. Mange har en tradition hvor man spiser dette julemorgen med en honningsyp eller 2 til.  Siden det var sommer, valgte vi nye kartofler, med friskplukkede skovløg og bornholmersennep til. Dette er uden tvivl nogle af de bedste pølser vi nogensinde har grillet!

Ristepølse fra Bornholm 1000

Må prøves når du er på Bornholm

Porter Barbeque Sauce

Barbeque Sauce er vigtig for den totale grilloplevelsen. Det fede er at du kan lave barbeque sauce på utallige måder. Med chili, uden chili, med røg, uden røg, med whisky uden whisky, med sennep uden sennep osv. Ketchup er en vigtig ingrediens, skal man lave sin egen...

Chili ølsmør

Sommer og grill er fantastisk! Det bliver ikke en fuldkommen grilloplevelse uden godt tilbehør. Pas på at smørret er godt blødt før du begynder at piske. Du skal piske en godt stund før alt øl er kommet ind i smørret. Jeg brugte Ghost Chili Klaus fra Midtfyns Bryghus...

Dybstegt øl

”Dybstegt øl, er det muligt?” tænkte jeg da jeg så at deep fried beer havde vundet titlen årets nye ret på Texas State Fair i 2010.  Man kaster vel ikke bare øl i en friture, hvor den derefter bliver den omformet?  Løsningen er enkel, man laver en kapsel til...

Hornfisk i ølgele

Naboen spurgte; ”vil du have nogle hornfisk?  Kan du bruge det til at lave noget med øl?”  Jeg behøvede ikke at tænke i lang tid. ”Ja, tusind tak!”  Så var spørgsmålet, hvad skal vi bruge fisken med de grønne ben til? Lad 70’erne få sin hornfisk i gele tilbage, og lad...

Ølgravad laks

Gravad laks er et hit på alle frokostborde. Hvorfor ikke grave den selv? Jeg har valgtat grave den i øl og akvavit. Fødevarestyrelsen anbefaler, at al fisk, der skal spises rå, fryses et døgn ved -20 grader af hensyn til parasitter. Du kan vælge om du gør det før...

Moonshine Stegte Sild

Stegte sild har været min favoritsild, selv om den nu får konkurrence af de ølsyltede sild.  Det som er fedt med de stegte sild, er at man kan have forskellige ingredienser i silden når den steges, så man kan udvikle smagene på en spændende måde. Ofte bruger man...

Sunshine Ølsyltede Sild

At sylte har været en overset måde at tilberede sild på for mig.  Ved ikke om jeg har tænkt at det har hørtes lidt ulækkert ud.  Jeg ved det er dumt, men sådan er jeg nogle gange.  Men på den seneste tid har jeg lavet 2 forskellige ølsyltede sild. ...

About The Author

2 Comments

  1. Geir Harald

    Litt morsomt med ristepølse. Her på Hedemarken (Norge) kalles den skranglepølse. Det navnet flest bruker nå er innmatpølse. Ofte serveres den sammen med medisterpølse og i forbindelse med julefeiringen.

    Svar
    • jeric40

      Må prøve Skranglepølse en gang. Har smakt mange innmatspølser, men ingen helt som denne. Litt annerledes i farven og smakte også utrolig godt 🙂

      Svar

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den bedste ingrediens:

Læs ølblogs fra hele verden

Sulten?

Seneste kommentarer

Se også:

Kategorier

Pin It on Pinterest

Share This