Jeg har længe undret på hvordan nyretapper egentlig smager.  De har jo navnet lidt i mod sig.  Men det er et fantastisk stykke kød, som bare sidder tæt på nyrene, så det er ikke indmad! Det er 2 muskler, som holdes sammen af en sene.  Hvis du tilbereder det rigtig, er det noget af det møreste kød du kan få.

Det er vigtigt at du renser kødet godt for sener, specielt den stor midt inde i kødet.  Er du ikke nøje her, så bliver den ikke mør, men mere som en skosåle.  Jeg lægger den også i en øllage i et par timer, så kødet også mørner af det.

De skal være røde, griller du de før meget, forsvinde mørheden.  Mine skulle bare have ca 3 minutter på hver side.  Du kan bruge termometer og tage de af ved 52-53 grader.

Server dine nyretapper som du vil servere din bøf.  Jeg lavede en hurtig chimichurri. 

Velbekomme!

Til retten drak jeg en brun beligisk ale.  Se hvordan mad og øl passer sammen her.

Her er nogle eksempler over brown øl til maden.
Svaneke Brown Ale
Fanø Vadehav
Funky Santa fra Midtfyns Bryghus

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER

Berusede nyretapper

Dejlige og smagfulde nyretapper
5 fra 4 stemmer
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
1 t
Samlet tid 1 t 15 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Grill
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • 0,5 l chiliøl jeg brugte chiliøl fra Midtfyns BRyghus
  • 0,3 l vand
  • 5 fed hvidløg finhakket
  • 4 spsk worcestersauce
  • 2 tsk chiliflager
  • 3 tsk rosmarin frisk, hakket
  • 1 spsk salt
  • 2 stk nyretapper

Sådan gør du
 

  • Rens nyretappene grundig. Alle sener og fedt fjernes. Det går en stor sene midt igennem nyretappen og fjern den. Da bliver den delt i to aflange stykker. Hvis ikke senerne fjernes bliver kødet som en skosåle og uspiselige, så vær nøje!
  • Bland alle ingredienser til marinaden i en skål, eller frysepose, Læg nyretapperne i marinaden, og sæt den koldt i 0,5-2 timer
  • Tænd grillen på høj varme. Jeg brugte grillens sizzle zone.
  • Grill nyretapperne 2-5 minutter på hver side, afhængig af størrelse. De skal være røde gerne med en interntemperatur på 52-55 grader. Steger du for meget, mister du mørheden
  • Server med det du serverer til din bøf. Jeg lavede en hurtig chimichurri.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var

SE ALLE OPSKRIFTER MED ØL HER